No niin, nyt on myyntikausi tältä vuodelta ohi. Firma jää lomalle, siis se osa-aikainen sivutoiminen yhden naisen yritys..
Kierrettiin ukon kanssa vielä lähiseudun joulumyyjäisiä. Viikko sitten oltiin Kerimäen joulumessuilla, eilen Enonkosken joulukuhinoissa ja tänään Varkaudessa  joulumyyjäisissä.

Kun lasketaan  kolme myyntipaikkamaksua ja kolmen päivän myynti , ajokulut ja yksi hotelliyö Varkaudessa, (joka kyllä oli enemmän ylellisyyttä kuin pakkoa yöpyä) niin vielä olen plussan puolella. Jopa parempi tulos kuin jotkut kahden päivän käsityömessut kalliine paikkoineen ja hotelleineen pitkien matkojen päässä.
Nuo pikku myyjäiset ovat kivoja, joulumusiikki soi, on ohjelmaa taikuriesityksiä, koululaisten ohjelmaa,  joulupukki jakaa karkkeja ja koululaisilla ym paikkakunnan kaikilla marttaeläisuojelukirkkokuorotädeillä ( suurella kunnioituksella sanottuna)on omat joulukakkupiparitalokarjalanpiirakka myyntipöytänsä, joista saa edullisesti vanhan perinteen mukaan valmistettuja jouluherkkuja.
Joku Itä-Suomen ihme on Joulumakkara, jonka saloihin en ole vielä päässyt sisälle. Se näyttää harmaalta ja tuoksuu oudolle. En ole saanut keneltäkään edes maistiaisia, itse on ole arvannut sitä ostaa, ovat niin isoissa paketeissa. Selitys sekin.
Yksi eläkeläismummo möi styroksilaukustaan  "Luteiinitonta joulu makkaraa luonnon suolessa"  ja kauppa kävi.
Nukenvaatteiden myyjiä on joka myyjäisissä, on bratzin ja barbin vaatteeita ja baby bornin ym vauvanuken vaatteita, olipa eräällä tädillä iso kyltti " baby björnin  vaatteita.." ??
Koululuokat ovat askarrelleet kaikenkaista koristelluista pipareista paperienkeleihin  ja vanhemmat ovat lahjoitelleet  kaappiensa nurkista uusia lahjaksi joskus saatuja käyttämättömiä tavaroita (niin minä teen ) ja kai jotkut liikkeetkin ovat antaneet lahjoituksia, arpajaisvoitot olivat hyviä..

Kotiin tuli ostettua paikkakuntien hunajaa, yksi lasienkeli ja kaksi etupistokirjonnalla tehtyä pellavaista Käspaikkaa sekä luumukakku, joka jo on syöty.
303154.jpg

catarina