Pitäisi sitä ja pitäisi tätä mutku olis kivempi tuota no sitku.. Epämääräisesti sekaisesti siivousta, välillä kurkkaus koneelle, välillä vähän sitä mutkua..eli käsitöitä.
Yritin epätoivoisesti saada hotellihuonetta Tampereelta. Ei ole hotellimaailmassa netissä  vapaata, ei suoraan soittamalla. Ei vaikka olisi mitä hotellijäsenkorttia tai etubonusplussakorttia.  Lopulta tärppäsi sain yhden yön omenasta ja kaksi yötä hotelli kaupista. No ei se muutto välillä  haittaa, ei ole niin kummosia pakaaseja mukana.Olisi sielläpäin tuttuja ja sukulaisiakin, mutta en  jaksa seurustella messupäivinä. Ja on minulla roudarikin mukana. SeSeitsemäsEero haluaa messuille. On ollut jo pari kertaa ennenkin Pirkkahallissa.

Kun aloittelin tätä blogia oli yksi ensimmäisiä kuvia kuva huovutetuista palloista korissa. Laitan sen uudelleen:
31484.jpg

Messuilla tuo pallokori on aina mukana, ja sen mahduttaminen täpötäyteen farmariautoon on aina ongelma. Korin olen saanut tietenkin torilta  Porista ystävältäni,  siellä vietin nuoruuteni. Ukko ei tykkää korista ja käski laittaa pallot  vaikka muovipussissa pöydälle, jos ei muuta löydy, mutta koria ei hän enää  pakkaa autoon.

Tiistaina ajelimme  Pirtin kehräämölle ja matkalle otin neulomukseksi  "uuden pehmeän pallokorin", tänään sain sen neulottua valmiiksi ja nyt se lähtee pesukoneeseen.
254712.jpg
Kokoa on tässä vaiheessa n.60 x 40. Lankana joku kesällä ostettu kirppislöytö kartiolta, puikot 8.
Tämä on aika uhkarohkeaa esitellä se tässä vaiheessa. Huomenna on pakko  näyttää kuva , olipa se mikä tahansa pesukoneen jälkeen. En siis tehnyt koetilkkua huovuttamalla.. En ole tuota lankaa ennen neulonut saati huovuttanut, polttokoe kertoi sen olevan kyllä villaa. Katsotaan mitä tulee..

Pirtin kehräämöltä ostin huovutusvillaa 6 kg pohjallisiin ja kaikenlaisia lankoja yhteensä 5 säkillistä. Osan yritän myydä sellaisenaan, osa värjätään ja osan käytän tuotteisiin.

Lapaskuutakin vietetään, olen huono osallistumaan noihin juttuihin, vaikka olisihan se mielenkiintoista.
Tänään viimeistelin myyntiin tulevia lapasia, näissä siis kevyt huovutus:
254754.jpg

Lankoina Pirtin kehräämön 3 säikeinen villalanka tai angorasekoite, neulottu kahdella puikolla  ( nro 4,5) tasona aina oikeaa kärjessä kavenneltu jotenkin..ja sauma siis sivussa. Peukalo neulottu eriväriselle langalle jätetyistä silmukoista, ei kiilaa. Peukalo myös tasona, aluksi kolmella puikolla. Huovutettu pesukoneessa 40 hienopesu, jolloin kutistuu noin 3 sm ympäriinsä. Lopuksi virkattu reuna ja kukka. Siis kaavana  yksinkertaisesti  käsi paperille ja 3-4 sm ympäriinsä lisää, peukaloon hiukan vähemmän...ja  sen kaavan mukaan neulomaan, olen kokeillut kaikenlaisia huopuvia lankoja ja  aina niistä jonkun kokoiset tulee. Jos laittaa 60 pesuun niin tulee pienet ja kovat..

catarina