Puhelin soi tänään. " meillä olisi täällä Lahden  Velmassa pari teidän laukkua jotka jäi messukeskukseen."

Ei voi olla totta, ajattelin pyydellessäni vaivaa anteeksi. Ilmankos se kotiinlähtö ja auton pakkaus sujui niin nopeaan. Ukko kantoi tavarat ovenpieleen sitä mukaan kun sain ne pakattua ja siitä sitten autoon, mitä nyt pari laukkua jäi. Kotona auton purkivat pojat, enkä tarkistanut, olisin varmaan vasta nyt  viikonloppuna huomannut, että tärkeimmät puuttuu.

Joskus aikoinaan hän meni hakemaan lapsia synttäreiltä, joi kahvit ja lähti. Lapset unohtui.

Onneksi ukko ei lue näitä höpinöitä...Hän kyllä yrittää ehkäistä unohdustautia  ja pitää  itsensä nuorena, on jo muutaman kuukauden ajan syönyt ikuisen nuoruuden saavuttaakseen Ruusunjuuripillereitä. Niitä joku  puhelinmyyjä sai hänet hankkimaan. Mitä lienee höpissyt yleiskunnosta tai muistinparanemisesta.Nehän aina tehoaa suomalaiseen urokseen. Purkki (30 tabl.)tulee kerran kuukaudessa ja maksaa melkein 30 euroa. Vähän tässä kerran uskalsin epäillä niiden tehoa, mutta ukko oli vakaasti sitä mieltä, että kyllä omaaan hyvinvointiinsa tuon verran voi sijoittaa.

 No tänään poikkesin hakemassa magnesiuntabletteja itselleni suonenvetoa ehkäisemään luontaistuoteliikkeestä ja mitä näinkään: Ruusunjuuri pillereitä kahden kuukauden annos 20 euroa!!!
Kotiin tulin esitteen ja hinnan kanssa ja varovasti kerroin ihmepillereitä löytyvän myös  kaupungilta. Ukko sai melkein raivarin. Eihän sitä rehellistä suomalaista miestä saa puhelinmyyjät petkuttaa. Onneksi  viimeisessä laskussa ollut puhelinnumero ei vastannut, olisi nimittäin se firma saanut tulikiven katkuiset valitukset ihan tuoreeltaan. Ehkä nyt meni häneltä myös yöunet ja ukko suunnittelee hyvin perusteltua esitystä kaikkia maailman puhelin-posti ym myyntiä vastaan, jonka joku raukka saa aamulla kuulla.

catarina