Lunta näyttää riittävän, yhden pienen ongelman se nyt tuo.
- Me olimme luvanneet ennen lumisadetta kolmelle nuorimmalle, että lähdetään sitten asuntovaunulla Lahteen messuille. Se on ollut jo tapana, että näin pyhäinpäivän aikaan  tehdään  syksyn viimeinen vaunureissu. Yleensä vesisateessa. On käyty joko Kätevä-messuilla tai Kotkassa Kymen markkinoilla.

Lumisateessa ei  vaunua sentään vedetä ollaan tien tukkona ja ei se ole turvallistakaan, ja jos ei ole vaunua mukana niin kolme lasta ei  voi olla mukana, koska mikään hotelli ei ota kolmea lasta aikuisten kanssa. Kaksi pääsee vaikka ilmaiseksi samaan huoneeseen, kolme ei maksamallakaan. Eikä nuo messut sellainen kultakaivos ole, että voisin varata sviitin tai kaksi huonetta. Lahdesta en löytänyt mitään sopivaa majoitusta: siis halpaa ja viidelle hengelle. Ei satu olemaan ketään sukulaisiakaan  sielläpäin.

Ukko jää siis poikien kanssa suosiolla kotiin.

-Nyt on pari vaihtoehtoa. Joko en lähde messuille Lahteen ollenkaan, häviän sitten vain etukäteen maksamani paikan ( 146 euroa)  tai lähden kahden tytön kanssa ja maksan hotellista kaksi aikuista  ja lisävuode /kaksi yötä ( n. 150 eur halvimmillaan) ja voi olla sama lopputulos taloudellisesti, eli se mitä myyn menee kuluihin. Päätän huomenna, koska lähteä pitää kun neiti pääsee koulusta klo 13. Jos on parempi ilma, ei ole liukasta ja säätiedotus viikonlopuksi on suotuisa, niin ehkä uskallan lähteä.

Tällaista jahkailua, kesällä auringonpaisteella ei voi myydä kun kukaan ei tarvi villaaa silloin ja  talvella ei pääse liikkeelle.

Oikeastaan jaarittelen näitä käsityöyrittäjän messujuttuja niiden iloksi ja ajatuksia herättämään, jotka suunnittelevat oman käsityöyrityksen perustamista, ei tällaisia asioita yrittäjäkursseilla käsitellä.

catarina