Meillä on kylässä  nyt laivakokki Ellu ja hänen koiranpentu Debi sekä kissa Pikkumyy.. Ja tämä vierailu tietää hyvää ruokaa ja Ellun käsityö-inspiraatioiden ihailua. Sekä myös  vanhan Vinskikoiran närkästynyttä ilmettä kun  häntä isompi rotikanpentu riehuu. Vinski ei  ole ylensyöjä, eli sillä on eteisessä  avattuna 10 kilon koiranruokapussi, josta se saa syödä milloin haluaa, eikä se ole liian lihava. Nyt kun aina nälkäinen pentukoira on talossa niin pussi oli pakko ottaa pois, ei siksi, että pentu olisi syönyt liikaa vaan siksi, että Vinski yritti ahmia  ruuan pois pennulta. Kauhea kateellisuus.
 
Ja nuo kissat sitten, siis Vanharouva burmalainen ja tyttärensä Nelli eivät yleensäkään voi sietää toisiaan sähisevät ja tappelevat  lähes päivittäin tai siis varsinkin yöllä ja herättävät huonouniset vanhukset ( =minä ja ukko). Nyt on sitten pikkuneiti Myy talossa, hiipii raukka pitkin seiniä kun äitinsä  ja sisarpuolensa ovat  yhdessä tuumin valtiaita talossa. Onneksi sain Ellun elukoineen majoitettua alakertaan "saunakamariin", jotta  edes yöt ovat  tavallisia.
Ellulle iskee aina ennen joulua tekemisen tarve:

260273.jpg
Pikkuisena tyttönä syntyi kaikkea muovailuvahasta, kun taloon ilmestyi huovutusmateriaalia, alkoi Ellu käyttää sitä kuin muovailuvahaa, koskaan hän ei ole mitään opetusta huovutukseen saanut, mutta aivan ihania töitä syntyy. Nyt annoin hänelle ensimmäistä kertaa huovutusneulan, koskaan ei ollut tyttö sellaista nähnyt käytettävän. mutta heti hän oivalsi sen mahdollisuudet.  Pöydällä näkyy
rautalangasta ja  pohjallisten jätepaloista ja hahtuvalanka palloista tehty "luuranko" joka muutaman tunnin Ellun omalla  "sekatekniikalla" työstettynä sai jo tällaisen hahmon, siis märkähuovutusta muovaillen ja neulahuovutusta yhdistettynä:
260275.jpg

Ehkä tämä huomenna jo esiintyy täysin valmiina.

catarina