Jokos kyllästytte näihin messutarinoihin? No kirjoitan kuitenkin. Muistanpa sitten itse jälkeenpäin millaista missäkin oli.
Pakkaspäivä oli Lahdessa ja kivasti ihmisiä liikkeellä. Heti messujen auettua oli  halli täynnä, varmaan osa tuli kuuntelemaan Valiokuntaneuvosta, joka avasi juhlallisesti messut. Markkinatunnelma väistyi ja oltiin ylpeitä käsityöläisyydestämme.
Neiti 11v, Poika pian11v. ja Pikkumatami viihtyivät hyvin, ei kiukuttelua, ei kysymyksiä koska lähdetään pois. Lapsille oli  käsityöpajoja ja ohjelmalavalla pyöri mielenkiintoista katseltavaa ja kuunneltavaa. Välillä söivät eväitä, kun oli luvassa pizzareissu messupäivän päätyttyä.

Ukko kierteli tuttujaan tapaamassa ja päästi minutkin välillä pikku kierrokselle.

Muistatteko vanhan sanonnan : " happamia sanoi kettu pihlajanmarjoista "
Se tuli mieleeni kun ukko sanoi, että jos minä olisi presidentin mies niin kyllä teettäisin istuvan puvun, hankkisin kiiltävät kengät ja  huolehtisin, ettei hartiolle tipu  hiutaleita.
Mie vaan naureskelin, mieluummin olen käsityöläinen, vaikka ei saa ukko koreita kuteita.

Totesimme, että kyllä kannatti maksaa hotelliasumisesta, ankeaa ja levotonta olisi lasten kanssa ollut asuntovaunussa, vaikka se talvilämmin onkin. Nyt on kaksi toisiinsa yhdistettyä huonetta ja lapsille oma telkkari, otin heille oman pikkuläppärinkin mukaan. Sillä tavoin poika pian11v. on täysin vaivaton ja ikionnellinen kun saa pelata..ja tytöt saa rauhassa tehdä omia juttujaan.

Nyt aloittelen uutta huivia noista omista langoista, yksi vaaleansinivihreä angorahuivi on valmis ja myynnissä, mutta en ehtinyt sitä vielä kuvata. Iloitsin kun  myin tänään sen punaisenkirjavan vironlankahuivin. Tässä vanha kuva siitä uudelleen:
159710.jpg
On kiva kuunnella ihmisten kommentteja juuri noiden huivien suhteen. Nyt kun haarukkapitsi on joka paikassa esillä niin yleisin kommentti on :"Kyllä tuo huivi on vaan neulottu puikoilla..ei se ole sitä haarukkapitsiä" -ja oikeastaan sen vuoksi aina messuilla neulon käsin, että ihmiset tajuaisivat, että teen pääasiassa käsin, enkä koneella.

rauhallista viikonloppua

catarina