Pojat lähtivät  kylän rampille skeittaamaan. Pienempi oli varustettu videokameralla ja isompi skeittilaudalla.

Vähän ajan kuluttua kuvaaja ja kuvattava palasivat surkean näköisinä. Pienen miehen rillit on solmussa.

207568.jpg

Poika oli kuvannut innolla temppuja esittävää isoveljeä ja oli joutunut ottamaan lasit pois, että  silmä paremmin sihtaisi. Lasit oli laitettu siististi maahan. Filmikameran kanssahan sitä pitää  liikkua ja pikkumies peruutti lasiensa päälle, kun toinen vielä samalla ajoi ulos rampilta skeittilaudalla niin huonostihan niiille maassa säilötyille rilleille siinä kasassa kävi. Linssi irti ja sangat solmussa.

Huomenna pitää sitten heti aamulla mennä taas tapaamaan kivaa optikkoliikkeen setää, joka on tehnyt monta taikatemppua vuosien aikana pikkumiehen  rilleille. Pian onkin taas silmälääkärille meno, joten kunhan hetken aikaa kestäisivät kasassa.Yleensä ne kestävät juuri ja juuri vuoden.

Pojan kanssa on sopimus, että jos rillit hajoaa niin silloin ei saa pelata pleikkaria  tms. Nyt sitten jäi tämän illan pelivuoro hänellä käyttämättä ja se on  tehokas kasvatuskeino. Tahallaan ei ole kuin kerran hajoittanut lasejaan, silloin  oli raivari, jossa hajosi hiukan muutakin.

Loppuillan poika sitten varmisteli minulta että "oletko vihainen,"- tykkäänkö hänestä ja että "olenko minä ollut kiltti." Vakuutin, että en ole vihainen, se oli vahinko, mutta ei saa laittaa rillejä maahan. Ja kyllä minä tykkään ja  hän on ollut hyvin kiltti. Mikä olikin totta.

En vielä viitsinyt kertoa sitä ilonaihetta, että hänen ei tarvi mennä aamulla bussilla kouluun vaan pääsee mun kyytiin ja mennään heti optikolle. Pientä extraa se on omalla autolla kouluun pääsy ja saapi vähän myöhästyäkin. Autossa on  gameboy peli, jota pelataan vain autossa, joten se on se paras juttu pikkumiehen mielestä, ja se peli on pelastanut meidän takapenkin tilanteen  jo hintansa edestä  monet kerrat.

Taas kerran jäin pohtimaan miten kertoa sen, että ei välittäminen, tykkääminen ole siitä kiinni onko  joku kiltti vai ei. Että rakkautta ei tarvitse ansaita, ei minun, ei lapsen. Se on lahja.

catarina