Öisin olen katsellut kuuta ja virkannut pipoja, mustia ja punaisia.

183220.jpg

Ensin SeSeitsemäs halusi uuden pipon ja näytin hänelle kesällä Vihreästä Vyyhdistä ostamiani alelankoja, joita on paperikassillinen. Eero valitsi pipoonsa mustapohjaisen  nyppylälangan, jonka kaveriksi hän valitsi  tosi tummansinistä Woolia. Tulipa pehmeää. Ja sitten niitä syntyi samalla vauhdilla jo puolentusinaa..siis "disaineero" 

 Onhan tämä piposuunnittelija ollut mun mukana Kädentaidoissa Tampereella pari kertaa (ainahan roudaria tarvitaan) ja sain muutaman ihmisen,  siis nuoret tytöt tai vanhat tädit pysähtymään kun Eero, silloin pitkätukkainen pellavapäinen  lökäpöksy (anteeksi kaikki lumilautailijat ja skeittailijat)  istui jakkaralla virkkuukoukku  ja pipontekele käsissään. Se virkkaus oli hotelliloman edellytys..

Ne tytöt tirskui ja mummelit  oli sitä mieltä, että poika pitää koukkua väärin. Mutta kun mokoma nuorisokulttuuri piponvirkkauksineen piti ensin opetella itse, äidiltä salaa, niin se koukku sitten jäi  "väärin" tai lopulta mikä on oikein. -Eikö se ole vain mielipideasia. Kuka sanoo miten sitä koukkua  on ainoa oikea tapa käyttää.  Jos pipo syntyy  omalla koukkuotteella niin  eikö se silloin ole sille virkkaajalle se oikea?

Mutta sellaisia me ihmiset ollaan. Oikeassaolemisen tarve on monen meidän perustarve. Ja sitten pitää  sanoa ja neuvoa ja oikaista asiassa kuin asiassa. Näinhän tämän kuuluu olla, näin kuuluu tehdä. Mutta miksi, siksikö, että  se on sanojan tapa  ja hän haluaa että kaikki  ylistävät häntä hänen  vahvojen oikeiden mielipiteidensä vuoksi. Toista voi vaikka henkisesti lyödä, toisen saa masentaa, koska  vain yksi mielipide on oikea.

Yömyssyjä virkatessa mietin ihmisenä kasvamisen tietä, miten oppia olemaan hiljaa silloin kun se on vaikeaa, kun haluaisi sanoa sen viimeisen sanan, viimeisen selityksen, puolustuksen, jota vastaan ei kukaan enää voisi väittää mitään.

Mutta kasvaakseen ihmisenä siksi ihmiseksi, joksi  juuri minut on tarkoitettu, on ensin tultava pieneksi, omista vahvuuksista tyhjäksi, on  tunnustettava virheensä ilman selittelyjä, puolusteluja.

Se tie on pitkä ja vaikea, tarvitaan vielä monta yömyssyä kuutamoyönä virkattavaksi.

catarina

 ps, Nuo punaiset pipot on myös pehmeää pörrölankaa ja toisena niissä joku varastopunainen villa. Kukkasessa on heijastinlankaa keskellä ja reunoissa.