Tänään oli rauhallinen mukava  päivä, aurinko lämmitti , käytiin kaupungilla ostoksilla ja pyydettiin tarjouksia erääseen remonttijuttuun.

Tavattiin kaupungilla hyvät Viipurissa asuvat inkeriläiset tuttavat, he käyvät usein Suomen puolella,  oli mukava jutella kuulumisia pitkästä aikaa, heidän vanhin tytär oli vuosia sitten Aupairina meillä yhden kesän, Arinan piti opetella Suomea ja meidän lasten piti opettaa, mutta kaikki oppivat nopeasti kommunikoimaan englannilla. Nyt kuulimme, että hän oli mennyt kesällä naimisiin, vastahan  hän oli 15-16 vuotias kuten meidän tytötkin silloin.

 No  kyllähän  lankaakin   löytyi, marketin tarjouskorista neljä hempeää Woolia ja pari Palmaa. Ukko hiukan katsahti  lankakeriä, mutta  totesin vain, että pipoihin niitä tarvitaan...myssyjä on nyt toistakymmentä  virkattuna, viimeistely ja koristelu puuttuu.

Poika 10 v. oli  hämmentynyt kun ilmoitin, että nyt ulos  koulun jälkeen,  koska aurinko paistaa ja on lämmintä, läksyt tehdään sitten illemmalla. Hänen maailmaansa ei saisi tehdä muutoksia. Nyt hän sitten kävi viiden minuutin välein kysymässä, koska saa tehdä läksyt, -että se siitä aurinkoisesta ulkoilu-iltapäivästä.

Pikkumatami piilotti makkarapihvinsä ruokailun jälkeen pöydän alle, ei tainnut pitää siitä. Muistin miten parikymmentä vuotta sitten löysin silakkapihvejä piilotettuna milloin mihinkin, matonkin alta saattoi löytyä..silloin taisin olla vihainen, nyt  keskusteltiin asiasta ja tyttö  tarjoili sitten onnettoman pihvin onnelliselle koiralle.

että tällaista tänään

catarina