"Jos on vaiva varpahassa on kipu keskellä syäntä" sanoi mummo kun olin pieni tyttö ja liian pieni kenkä hankasi.

Entä tänä päivänä, ehkä se onkin toisinpäin. Kun on kipu keskellä syäntä, niin varpaatkin vaivaa (siis akilleen kantapää)  Muoriska antoi vihjeen kantapääkalkinpoistoon vaikka naapurimaan kylpylässä. Sähköä ja etikkaa.

Tuosta hoidosta en kyllä uskalla ukolle  vihjata. Hän kun Pelle Pelottomana  harrastaa myös itsehoitoja. Etikkaa  käytetään meillä  keittiön lisäksi minun lankojen värjäyksessä ja ukon ihonhoidossa. On siihen jo tottunut, että viereen kömpii illalla etikan hajuinen  jo varmaan valmiiksi palsamoitunut harmaaparta. Etikalla kuulemma paranee kaikki ihovaivat päänahasta varpaidenväliin. Siis hän voitelee sillä, ei juo..Ja jos tavallinen etikka on loppu,  niin viinietikat on vielä kauheemman hajuisia.

Ja se sähkö sitten. Kirpparilöytönä hän toi kerran merkillisen välineen, joss lukee Health Promoter. Katsoin hyvin epäluuloisena  ruskeaa sauvaa.- Ei kai se ukko nyt sentään.. Käyttöohjetta ei ollut, mutta vekotin antaa kahdella nystyrällään pieniä sähköiskuja. Ja kun ukko sitä aikansa kokeili  niin pian  löysin hänet sängyn päältä sätkimästä innoissaan. "Tää on sähköinen akupunktio laite, ja katsos kuinka se toimii, kun löydän ne oikeat hermopisteet" ja jalka nyki kuin lääkärin vasaralla koputtelussa. Se on ollut käytössä jo pari vuotta ja yhä uusia nytkäyttelypisteitä  hän on itsestään löytänyt.

179709.jpg

Kun tuo mun kantapää kipeytyi niin heti hän tarjosi sauvaansa innokas kiilto silmissään, mutta en suostunut sätkyttelemään sähkössä.

Kipu keskellä syäntä, välillä isommissa asioissa välillä pienemmissä, mutta yöunet se vie. Minun arkeni voima on kuitenkin kärsivällisesti kuuntelevat ystävät ja käsityön itselleni antama positiivinen palaute, silloinkin kun on arjen asioissa kipu keskellä syäntä. Ei ole aina helppoa  kasvaa lasten kanssa.

catarina