Muutamissa blogeissa on neulottu pipoja  noista uusista Valo langoista.  Neiti 11 v. oli vakaasti sitä mieltä, että tuosta langasta pitää pipo saada, kun hän näki kerät kaupassa.

Aloitin ensin neulomaan siitä yhdessä Woolin kanssa, mutta  ei ollut mun juttu, liian vetelää, liian ohutta. Siis  virkkuukoukku taas esille ja jämälankakopasta löytyi Pirtin kehräämön vihreää ja sinistä liukuvärjättyä karstavillalankaa  pienet kerän loput. Laitoin  ValoAnnin  kaksin kerroin ja aloin  virkata ylhäältä päin ihan miten sattuu kirjovirkkausta. Kuvio  näyttääkin  sitten hiukan maastokuviolta, vaikka ukko olikin sitä mieltä, että maastokuvion tarkoitus on ihan päinvastainen, kuin tuon  liekehtivän pipon.

197452.jpg

Koska kolmen värin  kirjovirkkauksessa kulkee kaksi lankaa koko ajan  "välissä" niin piposta tuli paksu ja tiivis. Koko kerä ValoAnnia  meni ihan tarkkaan, tupsuun ei enää riittänyt, Tuo killtelevä on heijastinlankaa,  jota laitoin tupsuun ja etureunaan. Meillä lapset joutuu pimeän maantien varteen bussia odottamaan aamuisin, joten heijastimia ei ole koskaan liikaa. Jos Pirtin villalanka tuntuu käytössä kutittavalta, niin laitan sitten trikoovuoren jälkeenpäin.

En muista koska olisin tehnyt  kirjovirkkausta viimeksi, se jäi varmaan itämään alitajuntaan, kun katselin telkkarista niitä Korsnäsin paitoja joku viikko sitten.

Seuraavaksi on tilauksesssa sininen pipo valkoisella reunalla pojalle.

catarina