Oltiin  vähän ennen puolta yötä kotosalla  ja aamupäivä meni nyt  kauppa-asioilla. Asuntovaunussa on kaikki vielä purkamatta,  taidan jättääkin messutavarat sinne, ne ovat  matkalaukuissa, onhan sitten valmiina seuraavalle reissulle.

Kotosalla oli kai mennyt ihan kivasti, neiti  oli haettu lomaperheestä ja nukkui Oton vahtimana. Toiset olivat lähteneet jo kaupunkiin kämppiinsä. Sisaruksilla oli ollut onnistunut loma sukulaisissaan, olivat tavanneet erään ulkomailta  Suomeen paluumuuttaneen  tätinsä perheineen.

Messuilla syntyy aina uusia ideoita, ei toisten tuotteista vaan asiakkailta. Kun minulla on myynnissä pieniä huovutettuja ruusuja, niin nyt joku jo halusi ostaa suuren sellaisen. No eipä kai oikeesti kukaan sitten niitä suuria ruusuja osta, mutta joillakin ihmisillä on sellainen tapa, että pitää  tietää ja neuvoa, ei se minua häiritse.

Minulla on myös yksi  ihan oma asiakasryhmä., joille pitää aina keksiä jotakin uutta. Se on viisikymppisten  uusien isoäitien  ihana ryhmä. Ja he  hakevat lapsenlapselleen jotakin erikoista, mitä kaupoista ei saa. Siitäkin syntyi yksi idea, jonka heti aion kokeilla. Siitä myöhemmin lisää.

Kiire oli koko ajan, en ehtinyt kiertää kuin pikaisesti sunnuntaiaamuna ja yksi vessareissu päivässä sai riittää, mitään en itse ostanut. Yhtä englanninkielistä huivi/shaalikirjaa katselin ja eräs tuttu asiakas sitä suositteli, mutta sitten se jäi hakematta siinä lopputohinassa. No joulukuussa sitten kun Naisten Messujen aikaan pääsen Helsinkiin.

Ukko teki pari tärkeää juttua  siellä kävellessään, ensin hän selvitti miten rukilla kerrataan,  nimittäin seuraavana prokkiksena on kertauskone :-)  ja toinen selvitystyö oli yhden  langan koostumus. Siellä oli  mikroskooppimyyjä ja ukko otti  näytteet  parista mun langasta ja tuli mikroskoopilla  todistetuksi, että villaa oli sekin josta en ollut ihan varma. Polttokoe ja huovutuskoe kyllä  todistavat myös villan puolesta, mutta kun se  on hiukan kiiltävää niin epäilin.

Kiva oli tavata monta nettituttua, ne pienet angoralankanyssäkät, joita jakelin ovat ehkä useammasta kehruuerästä toiset 50% toiset 30% angoraa, toiset kasvi- toiset teollisilla väreillä värjättyjä mutta ehkä niistä jotain saa sommiteltua. Niitä nyssäköitä pitää värkätä lisää ..

Nyt kerätään pari päivää voimia ja sitten talo pitää siivota...

catarina