Tänään oli  sateeton  syyspäivä, joten pata kiehumaan ja lankojen värjäys jatkui. Heti aluksi kuitenkin tuli ongelma kun vesiletku vain pihisi ja yski. Kävelin rantaan ja ihmeekseni  järvi on taas siirtynyt kaemmas.

194231.jpg

Tuossa reunassa näkyy musta  letkunpätkä mudassa. Kun se  keväällä laitettiin järveen oli siinä vielä puoli metriä vettä. Nyt vain upottavaa liejua. Kaikki nuo kivet ovat yleensä hyvin veden alla. Näin matalaa ei ole koskaan meidän tässä asuessamme. Ja kun Pihlajavesi on matalana  ovat myös kaivot  ongelmissa. Pohjavesi on myös niin alhaalla.

Silloin kun muutimme maalle oli ajatus, että oma vesi ja oma viemäri. Kaivo on ollut hyvä tavallinen rengaskaivo, josta  vettä riittää suurperheelle yleensä. Tänä kesänä on  sitten saatu  ottaa järvi avuksi. Meillä on kaivon viereen metsään  laitettu hiekka-alue, johon juoksutamme vettä järvestä ja se suodattuu siitä kaivoon. Hiukan monimutkaista, mutta  porakaivo ei kiinnosta kalleutensa ym vuoksi.  Kaivon vesi on hyvälaatuista ja pehmeää.

Toivotaan, että  selviämme talvesta veden loppumatta. Yhtenä talvena  jouduimme vetämään letkut  järveen 30 asteen pakkasessa. Nyt se mahdollisuus pitää ennakoida.

Mutta on rannassa vettä jossakin:

194226.jpg

Naapurin vene on jäänyt kuiville ja  pitää hyvin veden.

catarina