Eilen oli kuvassa saavillinen mataranjuuria, osa jo muutaman vuoden vanhoja, osan kaivoin pihaniityltä  hiljattain. tänään sitten ukko teroitti kokkiveitsen ja hakkasi juuret palasiksi.

159708.jpg

Nyt ne ovat padassa kiehuneet  isossa verkkopussissa ja langat jäi yön yli  muhimaan.

Aampäivällä värjäsin kuivilla kielonlehdillä. piti tulla aprikoosia, mutta  tuli taas ruskeaa.

Sain eilen valmiiksi Tallinnasta ostetuista liukuvärjätyistä langoista huivin. Vitosen puiset pyöröt oli uudet ja hyvät. Siinä on useampaa pitsineuletta yhdistettynä omaksi ideaksi. En osaa  vielä tehdä ruutukaavioita, joten se on kokeile ja pura menetelmällä.

159710.jpg

Niskasta aloitettu ja ensin on siksak neuletta, jonka mallin otin vanhasta eteläpohjalaisesta sukasta, sitten on vinoneliöitä ja sydämiä  sekä gladiolusneuletta (malli tyttöjen askartelukirjasta vuodelta 1957)

Kaikkia näitä pitsimalleja on  huiveissa, joita blogeissa näkee.

159713.jpg

Pingotin tuota vähän, mutta  tuon langan haju on niin lammasta, niin lammasta, että se kai pitää pestä? Nyt se on tuulettumassa. Mitä olette toiset tehneet näille virolaisesta villasta neulotuille huiveille, vai olisiko lanka pitänyt pestä ennen neulomista?

Aloitin tästä innostuneena heti toisen  vihertävän huivin, ja myös mohairista  paksummilla puikoilla. Messuille pitää saada  jotain seinien peitteeksi.

Onneksi on  lämmintä ja lapset viihtyy rannalla ja pomppimassa trampoliinilla, Tytöt keräsi vielä viimeisiä vadelmia ja saivat koristella niillä valmiiden kakkupohjien  avulla kasatun kakun.

-Matokakku yäk, sanoi pojat, kun ainakin neljä matoa kiemurteli kermavaahdossa..Mutta kyllä pojillekin kakun sisukset kelpasi, koira sai marjat ja kermavaahdot heiltä, tytöt noukki madot pois ja olivat hyvin närkästyneitä poikien arvostelusta.

catarina