Oli vielä niin kesäinen viikonloppu, viihdyinkin ulkona väripadalla molemmat päivät, vaikka en kovin paljon aikaan saanut.

Ne viime viikon mataravärjäykset meni hiukan pieleen, liemi tuli hyvä, ja yksi vanha florica kerä värjääntyi hyvin, mutta sitten loput tulikin kirjavaa. Minulta loppui se kehräämön karstalanka, jota  kasvivärjäyksissä käytän ja heitin pataan  silkkivilla vyyhdin. Se ei tykännyt  ja  jäi kirjavaksi. Ensi kesänä sitten uudelleen. Jos ei sienet  vielä innosta kokeilemaan.

Vaihdoin  teollisiin villaväreihin ja teen muutaman kokeilun  liukuvärjättyjä vyyhtejä messuja varten. Ne Tallinnasta ostetut liukuvärjätyt langat inspiroivat omaan värjäykseen. Ukko keksi pellepelottomana systeemin, jolla saan  monta  metriä yhtä väriä ja sitten seuraavaa ja  niin monta kuin mielikuvitus ja pata vetää. Vyyhteäminenkin on sähköistetty. On uusi " vyyhdinpuu"  ja vanha lastenvaununpyörä ja vanha akkuporakone ja jo syntyy vyyhtiä...

Voisinpa melkein jo sanoa että pieni yritykseni on teollisen vallankumouksen kourissa kun ukko  viettää ansaittuja eläkepäiviä. Hankalia nuo entiset esimiehet eläkkeellä ollessaan, mun kahvitunnitkin on nyt  minuuttiaikataululla varkain  vietettävä, kun  hän on pomo. Yritän joskus  hiljaa kuiskata, että tää on vain sivutoiminen, osa-aikainen..käsityöyritys, mutta hän on tainnut ottaa  johdon käsiinsä ja pian ilmoitan että neulopa itse ne  tuotteekin kun suunnitelmia latelee, että millainen se kaupaksi menee hänen mielestään.

No leikkiähän tämä, hauskaa meillä oli väripadan ympärillä  ja seitikkimetsään ukko lupasi mennä itse, minä kun pelkään lähistöllä liikkuvia karhuja.

Neiti ja poika  pitivät hauskaa lähettelemällä toisilleen uusilla puhelimillaan  tekstiviestejä ja sain minäkin muutaman: "Aiti, mitasina teet?minä osa kirjotaa teksti Visti"  Tai toiselta: "Äiti kosa saan pelatapleikar" On ihan oikeasti hyvää harjoitusta  tuo näpyttely  mutta viestit saa toistaiseksi ohjautua vain perheen sisälle.

catarina