Suunnittelen lomaa.

Tänään lentokone vei  neiti 11v:n  sukulaisiinsa yli viikoksi ja huomenna  oopperajuhlijoiden joukkoon  lentokoneeseen pääsevät  kolme sisarusta. Pikkumatamikin on jo kolmannella lentomatkallaan, lappu kaulassa yksinmatkustavana lapsena.

Kyllä on nuo lentolippujen hinnat nousseet vauhdilla. Kun meillä  n.12-13 vuotta sitten oli kesälapsia niin edestakaisin lento Helsinkiin maksoi 200 markkaa, nyt se on samanverran euroissa.

Ja minä lähden pyöräilemään. Satoi tai paistoi.  Pohjois-Karjalaan tai/ja Pohjois-Savoon. Pyörälaukut on moneen kertaan pakattu ja nyt alkaa olla  mahdollisimman vähän tavaraa mukana. Kartasta on hiukan katseltu reittiä,  tarkoitus on nauttia liikunnasta ja luonnosta ystävien kanssa.

Kyllä oli hankalaa saada Oton mopo rekisteröityä. Se ostettiin yksityiseltä ja luovutusallekirjoitus oli ihan oikein. Ilmoitusosa täytettiin siten, että omistaja on Otto ja haltijana ukko, kun Otolla ei vielä ole sitä mopokorttia.  Asiassa ei meidän mielestä ollut mitään ongelmaa, saahan ajokortiton alaikäinen omistaa autonkin.

Mutta katsastuskonttorilla  Täti Tärkeä oli eri mieltä. Väärin täytetty.Voi voi voi  Teidän pitää nyt hakea luovuttajalta uusi allekirjoitus tuohon selitysosaan ja vaihtaa omistajaksi ukko. Ja antaa  "Pyrokratian" hyväksymä selitys väärästä täyttämisestä.

No pari päivää ja yötä mietittiin asiaa, ei voi olla totta. Eihän mopon myyjä ole tehnyt mitään väärin. Ei kai nyt voi olla että pitää samaan paperiin hakea häneltä kymmenien kilometrien päästä uusi allekirjoitus.

Onneksi kotikaupungissa on kaksi katsastuspistettä, eikä Täti Tärkeä ollut laittanut asiaa vielä edes Isolle Tietokoneelleen. Siis vaihdettiin konttoria. Ja jopa onnistui. Ihan oli oikein täytetty paperi. Ja Otto löysi tieliikennelain merkinnän, että jos mopon omistajaksi merkitään vielä ajokortiton alaikäinen niin haltijana on oltava M-kortin omaava henkilö. No ukolla on kaikki mahdolliset kirjaimet ajokortissaan, joten jää  hiukan mietityttämään miksi juttu ei heti onnistunut. Luuliko Täti että ukolla ei harmaapartaisena voi olla ajokorttia, tai 15 vuotiasta poikaa? vai  menikö häneltä omistajat ja haltijat helteessä sekaisin, ei kuitenkaan ollut mikään kesätyöläinen vaan iankaiken katsastuskonttorintiskillä istunut Täti. Oli tainnut ukko  hiukan hiiltyäkin ja korottaa ääntään vaatiessaan selitystä miten tämä on mahdollista! Ilmeisesti meidän perheen on asioitava tästä lähtien sillä toisella katsastuskonttorilla, taitaa Täti muistaa ukon,  eikä ikinä saada mitään katsastettua.

No nyt on mopo oikealla omistajalla ja into kortin suorittamiseen vain kiihtyy. Lääkärisetä oli heilutellut sormia pojan silmien edessä ja todennut  puolessa minuutissa, että  saa lääkärintodistuksen ajokorttia varten, näkö ja näkökentät on kunnossa. Ei edes pissanäytettä tarvittu, mistä olin Ottoa  pelotellut..

Jos en karkaa vapauteen tästä elämän hullunmyllystä  niin palaan viikon kuluttua

catarina