Maalaiselämä on äänekästä,  sitä on pysähdyttävä  kuuntelemaan lasten riemukkaan melun yli. Vielä kukkuu käki,vaikka on jo kesä täysillä, taisi joku jäädä sinkuksi ja yrittää viimeisiä mahdollisuuksiaan :"kukkuu eikö ole ketään..."

Vielä  huutaa härkälintu järvellä, taitaa poikiaan paimentaa,  satakielen laulu on aina  kuin konserttia  ja joku kerttunenkin kuuluu, niitä en  erota toisistaan.  Taivaanvuohi  mäkättää korkeuksissa, se on lapsista hauskaa.

Lokit kirkuvat  ja tappelevat kaloista , muistan  Lokki Joonatanin filosofiaa niitä katsellessani, onkohan minunkin lentoni erilainen. Aina ei tunnu tarpeelliselta tapella  samassa joukossa muiden kanssa yhdentekevistä asioista.

Mutta harakanpoikaset ovat hävinneet. Vuosikausien ajan ne herättivät meidät aamuvarhain harakkaleikillään makuuhuoneen ikkunan alla. Se on kyllä kauniisti sanottuna ärsyttävää räkätystä. Miksiköhän  harakka on saanut määrätynlaisen leiman ja  joskus  jopa joitakin tyttösiä on harakkaan verrattu, hän joka on harakkaherätyksen saanut ei ihmettele.

Olisivatkohan ne muuttaneet jonnekin.

catarina