Kameran patterien laturi on jossakin. "Kukaan" ei ole sitä ottanut, "Eikukaan" ole sitä nähnyt, "Enminäainakaan" ei tiedä ei tunnusta lainanneensa. "Jokumuu" on ehkä sitä tarvinnut ja "Jokutoinen" saa etsiä.

Siis kuvattomia postauksia, vaikka kuvan aiheita olisi.

Tämän päivän ykkösaihe olisi MOPO, edestä ja takaa... Tuo mopoikä on  väistämätön. Ja nyt sai kylän viimeisenä( omien laskelmiensa mukaan) Ottokin Mopon. Tai  omistanhan minäkin siitä vielä osan, mutta  pyhästi on luvattu maksaa velka takas. Ei ihan rippikoululahjukset riittäneet  käytettyyn mopoon.

Nyt puuttuu vielä kypärä ja Mopokortti. No kyllähän Otto nyt sen mopokortin vetäisisi tuosta vaan vaikka heti, mutta kun me ikävät vanhemmat ja  Isoin sisar maatalossa (toisenkin rengin toivossa)  vaadimme traktoriosuutta korttiin myös ja siinä on  niin paljon lukemista.. ainakin kesälomalla..

Eilen palasi Se seitsemäs Eero renki  Pohjanmaalta kotiin, neljän viikon  työputki takana rehua ja heinää.

Oli kuin Eero olisi kasvanut Ison siskon herkuissa. Äitiään pidempi jo hetkessä venähtänyt,

 Otto kysyikin : Tekikös se sulle  mitä ruokaa pyysit, -Joo . Tekikö Lehtipihvejäkin  -Joo... -Joten herkkuruokalista taskussa (tiedoksi vaan Isosisko) on seuraava renki lähdössä toiseen rehuntekoaikaan Pohjanmaalle, kunhan se mopokortti olisi suoritettu.

Kun tytär aikoinaan avioitui lypsykarjatilalle niin vävypoika oli  hyvin tyytyväinen??  viidestä vaimon pikkuveljestä. Jokainen on  vuorollaan ollut kesärenkinä ja  oppinut  siellä työntekoa ihan oikeesti.

Mattopyykki lähti alkuun tänään, laiskasti painepesurilla, mutta tuli siitä mäntysuovan tuoksu.

Viikonloppu vietetään taas  vaunuillen, on se pikkutyttöjen caravaanarimatka. Yksi  tyttö 11v. lähtee leirille, poika 10v. lomaperheeseen, Moponpalvojat 3 kpl  (ja kylän  kaverit kai myös ) jää kotiin, lähihoitaja -tytön hoiviin,  Poika vm-77 palaa Juustolinnan juurelle.

Tänä aamuna oli pöydässä 11 puurokuppia, huomenna pari vähemmän.

catarina