Keväällä myytiin pois vanha kenkälaatikko, jolla oli vaunua vedetty. Se oli rämisevä vanha mersubussi, johon mahtui koko porukka, mutta jossa ei voinut metelin vuoksi keskustella. Luultiin olevamme ilman vetoautoa, mutta  päätettiin kuitenkin katsastaa vaunu kiskomalla se toisella henkilöautollamme   katsastuskonttorille. Ja ihme, se vaunu kulkikin kuin unelma, paremmin kuin kenkälootan perässä. Joten  kun koti oli jarrulliseksi ja valolliseksi todettu niin matkaan.

Tehtiin  pikareissu Lappeenrantaan, onhan siellä monesti käyty, mutta  taas  oli kiva  siellä  vähän aikaa  kuljeskella. Mukana  vain poika 10 v ja pikkumatami.

Joskus kauan sitten on vaunuiltu kahdeksan lapsen, ison irlanninsusikoiran ja kissan kanssa. Kerran oli kanarialintukin mukana ja kerran oli kissalla pennut. Yleensä leirintäalueella  muut asukkaat  pysähtyivät laskemaan , yksi kaksi...kahdeksan lasta !!! ja kun jättikoira tuli ulos autosta niin hulluinahan he kai meitä pitivät. Niin että nyt tuntui, että ollaan ihan kuin muutkin ihmiset  -kaksi lasta... Ja todettiin, että  näin taitaakin olla parasta tänä  kesänä, otetaan lapsia vuorotellen mukaan, ettei tarvi kahdella autolla lähteä. Onneksi on  jokaisella leirejä ym omaa ohjelmaa.

Amanda vietti laatuaikaa äitinsä kanssa ja oli hyvin närkästynyt miksei mummi ja vaari ottanut häntä mukaan, joten pikkuneitien oma reissu on vielä edessä.Pitää valita alue, jossa on hyvä hiekkaranta ja kiva leikkikenttä, ne on maalaislapsille aina ihania..

Me on oltu karavaanareita  jo vuodesta -83.  Silloin omia lapsia oli viisi, ja joka kesä oltiin  useampi viikko pyörien päällä.Vaunussa opittiin konttaamaan ja kävelemään, syömään ja vessajututkin... ja sosiaalisia taitoja pienessä tilassa on pakko oppia. Joskus on vaunu seisonut jollain alueella koko kesän ja siellä on käyty kuin mökillä muut. Viime kesä oli  hyvä viettää Virojoella,  lähes koko kesän oli vaunu siellä.

Käsityömessuille  lähdetään myös aina syksyisin  vaunulla ja parin lapsen kanssa. Vaikka  nyt kun ikää on jo tullut niin nautin kyllä  hotelliasumisestakin messuilla, jos pääsen yksin lähtemään.

Niin, että taas karavaani kulkee,  seuraavalle reissulle otan kyllä läppärin ja nettiyhteyden mukaan..taidan olla riippuvainen.

catarina