En voi puhua, ääni on  jonkinlaisen kesäflunssan seurauksena lähes pois ja piti kuitenkin  kähistä ihmisille jonkinmoista myynti-kauppapuhetta koko päivä. Iltapäivällä tuntui, että jos joku vielä kerrankin kysyy millainen  se on se angoralammas- niin hyppään pöydälle ja sanon Bää.
Myyn siis myös omien (entisten) angorakanien ja suomenlampaan villasta sekoitettua lankaa. Kehräämö on laittanut vyötteeseen tekstin "angoravillalankaa"
Se on niin  monimutkaista. Saan aina kertoa, että se ei ole angorakissalankaa,- ei ole angoravuohilankaa( joka on siis mohairia) ei ole angoralammas lankaa, jollaista eläintä ei kai ole... vaan se on AngoraKani,  jolta leikataan karvat, sitä ei tapeta, eikä syödä, (sen sanon aina, jos paikalla on joku kettutytönnäköinen.)  Ja siihen sekoitetaan lampaanvillaa, koska koneet ei Suomessa voi kehrätä 100 % angoraa.

Vielä huominen päivä tuota samaa, eihän se mitään, jos vielä ostaisivat, mutta ei helteellä kukaan kaipaa lämpöarvoltaan parempaa kuin lammas...

Poika ja tyttö viettivät hauskan päivän. Lapsille oli monenmoista ohjelmaa ja tekemistä. Kun teki karkin kerjäyskierroksen aika ajoin ja  paperikassin täydennyskierroksen lisäksi, niin oli heillä saalista: ohjeita Puunkasvatuksesta, taimien valinnasta metsänistutukseen, uudesta kirveestä, hunajareseptejä, karttavihjeitä, suunnistusohjeita ym ym.

Ottivat osaa lasten metsätietokilpaan, jossa kaikki sai puuviivottimen ja puukynän. Kävivät tekemässä puulle kaiverruksen ja tuloksena puulevy, jolla voidaan nyt painaa grafiikkaa. Siis sama tekniikka kuin aina rakastamissani Ina Collianderin töissä.
Harjutonttujen kanssa lapset teki kankaanpainantaa, ja jossain pienen jutun, onkohan  se jotain unisiepparin tapaista langanpujottelua oksiin.

Ukolle sanoin, että vie lapset syömään pyttipannua, hetken kuluttua he tuli takas silmät loistaen, iskä osti meille letun ja hilloa ja kermavaahtoa...ihanaa. Siis tänään eivät syöneet oikeaa ruokaa, minä syyllinen äiti...

Nyt en puhu, en ukolle, en  lapsille, enkä puhelimeen...koska huomenna taas kerron että angora....

catarina