Se Seitsemäs pakkaa kassiaan lähteäkseen kesätöihin Vanhimmantyttären  herkkuruokiin Keski-pohjanmaalle, maatilalla tarvitaan renkiä. Ja kassiin laitoin tuliaisiakin:

Postasin joku aika sitten kahdesta verhosta, jotka löytyi kirpputorilta. Nyt verhot ovat muuttuneet kesäkasseiksi.

96186.jpg

Kolme  kauppakassia, pari olkalaukkua ja kaksi pientä. Muutaman tunnin hauska työ ja verhothan maksoivat kaksi euroa.

Meillä pääluku ruokapöydässä siis hetkeksi vähenee. Eilen lähti 10v  poika  lomaperheeseen muutamaksi päiväksi. Tänään lähtee tyttö 11v samoin.

Renki matkustaa bussilla ja junalla, poikittaisyhteydet Suomessa ovat todella huonot, monta mutkaa idästä länteen kun ei ole linnuntietä. 

 Kotiin jäävät vain ukko ja 12v. Minä  lähden viemään toisen orjan ja jotta auto olisi täynnä niin pikkutytöt ja amandanäiti  ovat mukana, ihana 250 km edessä.

Eteläsuomalaisessa merenkulkukaupungissa asuvat neljä aikuista  lastamme perämiehen talossa ja talossa on ikuinen remontti. Nyt olisi orjalle tiedossa aidanmaalausta, jos ei sada. Orja kyllä paljasti miten viime kesänä töitä tehtiin: "Ensin nukuttiin pitkään ja sitten juotiin olohuonessa aamukahvia ja syötiin ja katseltiin telkkaria, sitten lähdettiin töihin, sitten joku haki mäkkäristä ruokaa ja katseltiin telkkaria ja syötiin olohuoneessa ja illalla grillattiin."  miksiköhän orja nytkin halusi töihin?

catarina