Katson telkkaria hyvin vähän. Ainoa mihin olen kiintynyt on lauantai-illan kakkosen saksalainen poliisi tms sarja. Ja  jos kakkoselta tulee urheilua niin ei sitte tule sitä viikon ainoaa ohjelmaani. Ei tullut tänä iltana.

Huomasin tuolta kuvagalleriasta, että yksi kuva on  julkaisematta.

98824.jpg

Siinä on pikkupakastimen päällä kasa housuja, pikkutytöille, sellaisia peruspöksyjä, saumurilla surautettuja , samalla vanhalla kaavalla leikattuja. Kolmea eri kokoa.

Kolmet joustavaa paksua samettia ja kahdet  jotain ihanaa paljetein varustettua materiaalia. Kankaat maksoi kuusi euroa (kilopaloja) ja aikaa kului makaronilaatikon kypsymisaika.

Kyllä kankaat on ihania nykyisin, ja  on niitäkin kertynyt varastoon. Teen yleensä niin, että leikkaan kasan valmiiksi, käytän yleensä  noita yksinkertaisia peruskaavoja, jotka on vuosien mittaan  muotoutuneet omannäköisiksi, ja teen niihin pikku muutoksia, nyt piti  noihin  leventää lahkeita ja laskea vyötäröä.

Niin ja noiden leikkaamisesta olikin jo kuukausia vierähtänyt, sopivat sentään vielä.

Kun omat lapset oli pieniä niin sopivia housuja ei niille laiheliineille edes kaupasta saanut, nyt on sentään jo teollisuuskin  huomioinut erimalliset lapset.

No taidan jatkaa lauantai-iltaa lukemalla vanhaa Yrjö Kokon kirjaa Laulujoutsen ja samalla haaveilla   matkasta Lappiin.

catarina