Kaksi viikkoa olen jo sitä tehnyt, hitaasti  mutta edistyy. Siirsin hihat omille puikoilleen ja neulon pätkän  vuorotellen, ei mene  lankakerät sekaisin, kuten aluksi kun yritin pitää ne yhdellä puikolla molemmat hihat.

81376.jpg

Aina utelias Vanha Rouva Burmalainen asettui putsaamaan kynsiään kun levitin neuleet lattialle, no putsatkoon   ja kuvassa on myös tämänpäiväinen " Kirpputori Löytö", kassatyttö ei savolaisessa kaupungissa tunnistanut mikä se on, eikä myöskää myyjä, koska lapussa luki  "puinen esine 20 sent."

Totesin, että minulla ei tuollaista kapinetta ole koskaan ollut, mummolla sellainen oli, tiedän mihin sitä käytetään, mutta  rakkaat lukijani,  onko sillä nimi? Minua kiinnostaa erityisesti onko sitä kutsuttu eri nimillä eripuolilla Suomea.

Minusta on  hauskaa aina messuilla kuulla uusia nimiä  tuotteille. Esimerkiksi kynsikkäät, räpikkäät, sormettomat jne..mikähän se sana oli jolla Rovaniemellä niitä kutsuttiin, unohdin jo.

Nyt äitienpäivän lähestyessä  ajattelin kuvata  minulla olevat  vanhat äidin ja mummon käsityöt ja tarinoida niistä jotakin, mutta ensin kameran patterit pitää ladata ja huomenna ulos aurinkoon tuulettamaan niitä ja kuvaamaan, jos ei sada.

odotan kommentteja

catarina