Tämän kevään viimeiset käsityömessut kävin Rovaniemellä viime viikonloppuna. Olipas kivat messut. Matkaa kyllä tuli  runsaasti, viiden päivän aikan 1700 km, ajoin  keskipohjanmaalle tyttäreni luo yökylään mennen tullen , joten se hiukan lisäsi matkan pituutta, mutta oli kiva nähdä  lapsenlapsia ja olihan mulla kolme tyttöä mukana jotka jätin sinne viikonlopuksi.

Nyt sitten yritän toipua rankasta messutalvesta ja keväästä ja siirtyä  taas  toimenkuvaani kotona.

Pihan haravoinnilla aloitin, se on kyllä yksi palkitsevimmista töistä mitä tiedän. Tulos näkyy niin selvästi ainakin meidän pihalla kun syksyisin ei lehtiä haravoida ja taisi ruohokin jäädä turhan pitkäksi. Kolmen päivän uurastuksen jälkeen on  ehkä kolmasosa haravoitu. Pieniä perennoiden alkuja näkyy kukkapenkeissä, mutta sipulikasveja ei kuki kun en vieläkään saanut aikaan niitä syksyllä istuttaa.

Käsityökin maistuu nyt puulle, mutta oli pakko yksi  pipo tehdä kun tytön  pipo jäi matkalle. Olin tehnyt Samos Lollipopista  nuken sukat  Rovaniemellä hotellissa ja kun se lanka oli sopivasti esillä niin siitä tuli  pipo. Tyttö halusi siihen kimalletta, ja ukko olikin ostanut  jostain poistomyyntikopasta Tulip kimalle kohoväripakkauksen. Pipossa on ensin ylhäällä kolmenkerroksen kukka, pipo on virkattu pylväillä ja lisäykset tein välillä päähän sovittaen kun neiti oli oksutaudissa kotona. Pipon alareunassa on kaksi kerrosta kiiinteitä silmukoita ja rimpsu reunus on jälkeenpäin virkattu neljä kerrosta alareunasta, noukin vaan sopivasti siitä kolon johon sain koukun mahtumaan.. Kokoväriä sitten pursoteltiin kukan terälehtiin ja  rimpsuun. Mahatautikin parani ja uusi pipo päässä huomenna päiväkodin vappujuhliin.

72518.jpg

72519.jpg

catarina