Ihan oikea kirje löytyi vihreästä muovisesta postilaatikosta maantien varrelta aivan tavallisena keskiviikkona. Kirjeessä oli nämä:

Vanhin tyttäreni on löytänyt helmien salaisen maailman ja valitettavasti  tuo huono kuva ei tee yhtään oikeutta kauniille  korviksille. Laitan ne korviini, kun lähden Turkuun käsityömessuille viikonlopuksi, joten koko vaatetus määräytyy  vihertäväksi. No  minua tuntevat tietävät, että se ei ole uutta  ja tietäähän tytärkin  minkä väriset helmet äidilleen  valitsee.

Tässä kirjoittelen ohjeen tapaista toiseen tämän kevään ponhcomalliini, jonka tein samalla periaatteella kuin Amandan Poncho, eli poikittain neulottuna ja lähes kaikki langat käy.

Luodaan 48 silmukkaa  pois purettavalla langalla puikoille  nro 6

1-2 krs aina oikein paksulla langalla ( minulla tässä kuvassa kaksinkertainen lanka)

3 krs  mohair tai muulla ohuella langalla aina oikein, mutta käännytään takaisinpäin  kun 8 silmukkaa on jäljellä.

4 krs :yksi oikein, #kaksi langankiertoa  tehdään puikolle, kaksi oikein yhteen#    toisto #-#

5-6 krs aina oikein( toinen langankieto tiputetaan pois, toinen neulotaan, syntyy iso reikä) ja käännös 5. krs:lla  8 silmukkaa ennen loppua.

Toistetaan näitä kerroksia.  Kaulusosa muodostuu paksummalla langalla neulotuista kerroksista ja leveys tulee ohuemmalla langalla tehdyistä kerroksista.

Lopuksi päättely kolmen puikon systeemillä kun luomislanka on purettu pois. Aloitetaan yläreunasta se päättely.

 

Kaikki ponchot kuvissa on tehty samoin. Värejä ja lankoja vaihtamalla saa erilaisen ilmeen. Kokoa voi säädellä luotujen silmukoiden ja neulottujen kerrosten  avulla.

Kopioda saa omaan käyttöön, olisi kiva nähdä kuva jos joku innostuu kokeilemaan.Malli on helppo ja nopea.

catarina