Näinhän tämä  alkaa. Kun aikansa lueskelee muiden käsityöaiheisia juttuja niin herää kysymys , miksipä en minäkin. Tässä sitä nyt ollaan.

Mitäpä kertoisin käsitöistä ja itsestäni. Olen suurten ikäluokkien viimeistä vuosikertaa, käsityöt ovat olleet itsestäänselvyys lapsuudenkodissa ja suvussa aina. Tämän  perinnön olen halunnut lapsillekin jättää, jokainen osaa tehdä jotakin käsillään, kaikkien ei tarvitse osata kaikkea. Oman luovuuden löytäminen itsestämme on elämän mittainen tie.

Niin, kaikenlaista on tullut tehtyä vuosikymmenten aikana, omaksi ja toisten käyttöön, kodin koristukseksi ja viime vuosina myös osa-aikaisena käsityöyrittäjänä. Keskeneräisten käsitöiden  ja kokeilujen näyttelynkin saisin kaapin pohjalta aikaan.

Olen ihan tavallinen peruskäsityöläinen, monen lapsen äiti, kuuden lapsen onnellinen mummi, joten kaikkea vauvasta vaariin saan tehdä.

catarina

Huovutan palloja  perinteisellä  pyöritä- mäntysuopaa ja vettä menetelmällä, tässä tämän vuoden tuotoksesta osa.

Tässä ensimmäinen "netti -mallini" eli huivi Fifi.  Tehty kirpputorilta löytyneestä Jakobsdahlin Angorina-langasta 190 gr. Tuo lanka tuli  minulle tutuksi jo 1970 luvun alussa, jolloin tein siitä ihanan oranssin neulepuseron itselleni, ja yllätys oli melkoinen kun samanlainen neule oli parhaan ystävättäreni puikoilla, terveisiä Riitalle!!

Toinen Fifi on Novitan Kid mohair lankaa sitä kului tähän 100 gr.