Sain Vanhimmalta tyttäreltä  kauan sitten kaksi vyyhtiä  eli 100 gr Wetterhofin Sofiaa lahjaksi ja ne ovat odotelleet sopivan pikkuhuivin mallia. Halusin, että malli olisi sellainen ettei lankaa jäisi eikä se myöskään loppuisi kesken.

Silloin muistin Fifin, ensimmäisen pitsihuivini. Niitähän neulottiin monenlaisilla malleilla valtavalla innolla kauan sitten.

Ja todellakin juuri sopiva nopea malli,kolme päivää.. eikä siitä lopulta ihan pientä tullutkaan. Lanka olisi riittänyt, jos olisin jättänyt aloituspätkän vielä neljä senttiä lyhyemmäksi ja samoin vyyhdin vaihtuessa jatkopätkät lyhyemmiksi, mutta löytyi onneksi kotoa sopiva sävy viimeisen viiden sentin päättelyyn..

 

Olen monelle joka on kysynyt  pitsihuivin mallia suositellut ensimmäiseksi huiviksi juuri Fifiä.  Siinä on pitsihuivin perusasiat, mallinkin oppii nopeasti ulkoa ja sen voi tehdä lähes mistä langasta vaan.  Yksinkertaisuudessaan se viehättää monia.

Tämä on ihana kesäksi: silkkiä ja villaa, puhdas hieman tumma punainen aivan hehkuu, eihän minulla vielä punaista huivia ollutkaan.

catariina