Kiitos hyvistä vinkeistä amaryllikselle, kokeillaan.

Olen  tosi huono viherpeukalo, saan kuolemaan monet helppohoitoisetkin huonekasvit. Aurinko on  jo parina päivänä  kurkistanut,  tulee kevään ja kukkien kaipuu, tosin  pakkasta vielä riittää ja mahtavat jääpuikot tekevät mökistä lumiprinsessan linnan kaltereineen.

Mielessäni ovat olleet monet vanhat huonekasvit, ne mummonaikaiset, muistatteko kliivian, rahapuun,kultaköynnöksen, posliinikukan? Ne kaikki olen kokeillut ja  ovat muisto vain. 

Mietin nyt mikä se olisi helppo ja varma kokeilu tälle keväälle?  Joku jota voisimme pikkumatamin kanssa seurailla ihan alusta asti. Siis siemeniä!  Tai jotain multaan piilotettavia mukuloita.  Mieluummin amppeliin, koska ikkunalautoja ei mökissä (vielä) ole. Kissat kävelevät ihan missä haluavat, mutta eivät sentään roikkuvia ruukkuja  ole kaivaneet.

Siirryn nyt etsimään netistä huonekasvien siemeniä. Joskus 70-luvulla tilasin  kukkakirjasarjaa, jonka mukana tuli aina yksi siemenpussi, osan niistä sain itämään, kaktukset muistan, ne oli hassuja sentin mittaisina.

Kiitos monista kommenteista, mukavaa talvipäivää kaikille

 

catariina