Täällä pitäjän pohjois-osissa on aktiivista väkeä. Joulun alla lapset pääsivät uuteen hienoon kouluun, jossa on myös uusia harrastusmahdollisuuksia. Pikkumatami jatkaa taidekerhoa jo neljättä vuotta.

Kerhon ohjelmassa   on nyt  lumenveisto-opetusta. Viime lauantaina lapset suunnittelivat työt, tänään alkoi niiden toteuttaminen käytännössä ja ensi lauantaina menemme Joensuuhun katsomaan lumenveisto SM-kilpailua. Ja sitten on vielä edessä näyttely ja kylän oma jääjuhla kuukauden lopulla.

Viisi tuntia veistosten innostamina ulkona, pakkasta -20, onneksi aurinko hiukan jo lämmitti ja välillä taiteilijat pääsivät  kylän seurantalolle lämmittelemään ja välipalalle.

Huomenna ja maanantain kerhossa työt vielä jatkuvat, mutta vilautan tässä hiukan mitä siellä syntyy. Vaikka keskeneräistä ei yleensä esitellä.

Lapset ovat luonnostaan luovia ja aktiivisia, usein puuttuu vain aikuisia, jotka  innostuisivat mukaan  hoitamaan käytännön järjestelyjä. Meidän kylälle on saatu hyvien suunnitelmien tueksi myös yhteiskunnan avustusta ja taiteen ammattilaisia, jotka haluavat tehdä lasten kanssa esim. tällaista.

 

catariina