Järjestin tiistaina itselleni vapaapäivän ja lähdin  Joenkaupungista paitakangasta hakemaan.

Löytyihän sitäkin kun ensin olin käynyt askartelukaupassa ja hm.ssä ja seppälässä ja sokoksella ja lankakaupassa  ja kädet olivat ihan täynnä muovikasseja. Kangaskassit jäivät taas autoon kun ei pitänyt  juuri mitään ostaa.

Mustaa paitakangasta ja valkoista pellavapaitakangasta  naisten feresipuseroihin sekä sinistä pellavaa miesten karjalaispaitoihin. Ommellaan nyt mitä ehditään, apulaiseni on kesän pois työstä ja minä yritän olla lupaamatta tilaustöitä.

Kesällä mieluiten hoitaisin lapsia, omia ja lastenlapsia, leikkaisin matonkuteita, kuopsuttaisin pientä kasvimaata ja laajenevia kukkapenkkejä. Näyttelyn omista ja vanhoista naisten käsitöistä rakennan piharakennukseen, mutta tilaustöitä ei kesällä. Onnistuukohan.

Niin ja Pikkumatamin kirpputori on saanut kylän asukkailta paljon lahjoituksia, on kippoa ja kuppia. Ja ihan oma hyttyssuojattu paviljonki missä hänen pöytänsä ovat. Kesäkuussa aukeaa.

Kiertelin myös kirpputorit  tarkoituksena etsiä Kerttuselle  puinen tukeva syöttötuoli mummolakäynneille. Vielä ei löytynyt. Puisen haitariportin ostin  ihan uutena estämään vintille kiipeämistä. Lastenlapsia on ihana lauma ( ja yksi tulossa lisää)  toivottavasti saan viettää aikaa heidän kanssaan nyt kesällä.

Nämä  kirpparilöytdöt  on jotain ihanaa.

260x 120  käsinkudottu? pellavaliina, ilmeiseti puuvillaloimeen, vanha.  Muutamasta kohdasta hiukan rikki, mutta se kuuluu asiaan. Kuvioina  joskus paljonkin harrastettua pitsipoimintaa. osaakohan sitä enää kukaan?

Liinan päällä on pienet tuohuskynttilänjalat. Ostokset maksoivat yhteensa 7,50 €

Tuohusjalat ovat norjalaista tinaa, valmistajan nimi ja numerointi pohjassa. Jos ei ihan antiikkia niin vintagea ainakin.

Olen keräillyt noita pieniä tuohusjalkoja kymmenkunta vuotta. En suurta määrää, mutta sellaisia, joihin olen ihastunut, lasisia, keramiikkaisia, saveakin, messinkisiä.

Tänään näyttää aurinko taas kurkistavan, siis innolla työhuoneelle ompelemaan ja iltapäivällä pihalle.

catariina