Olipa erilainen joulu,  olin kinkkuineni ja taatelikakkuineni  lasten luona itäisellä merenrannalla. Aatonaaton myrskyssä ajettiin  sinne ja eilen illalla palattiin kotiin. Mökki oli lämmin ja keittiön jäätyneet putketkin sulivat nopeasti auton sisätilalämmittimen avulla.

Aattoiltana meitä oli koolla  syömässä ja pukkia odottamassa vähän vajaa parikymmentä päätä. Vanhimmanpojan tuvassa oli tilaa. Muistelimme, että taitaa olla aika monia vuosia siitä kun hänen kanssaan ollaan joulua vietetty. Nyt hänelläkin on jo kaksi ihanaa poikaa. Siihen Mahoton Kakara totesi , että hän on aina ollut  perhejoulussa mukana. No nyt hän sai joulupuurosta mantelin, jonka olin etukäteen nimennyt rakkautta tuovaksi, joten jospa äidillä olisi toivoa uudesta miniästäkin joskus.

Amanda ja Pikkumatami ovat  aina viettäneet joulua yhdessä ja kyllä se on ihanaa olla kaverin kanssa lahjoja avaamassa. Amanda tulikin samalla kyydillä tänne mummolaan lomaa viettämään ja uudeksi vuodeksi lähdetään serkkujen luo.

Läppäri ja kamera olivat laukussaan koko joulun. Koska siinä kaupungissa asuvat lähes kaikki lapseni, sujui joulu vuorotellen jokaisen luona, äidin kinkut ( 7 ja 10 kiloa ) ja laatikot, joita pojat toivat  vanhimmalta tyttäreltä jaettiin ja syötiin vuorotellen eri pöydän ympärillä. Ellu oli tehnyt myös laatikoita ja kinkun ja Amandanäiti laittoi salaatteja,- nyyttikesti systeemillä siis tämä joulu. Yhdellä pojalla ei ollut kämpässään  tarpeeksi astioita, joten sujuu se joulupäivän ateria kertakäyttöisiltäkin. Ei ulkoisilla asioilla ole merkitystä, tärkeintä on yhdessä oleminen.

Amandanäidin  Puro Kanervikko-lankainen villatakki valmistui Tapaninpäiväksi.

Ellu muisteli, ettei hänellä ole ollut äidin neulomaa villatakkia kuin ihan lapsena ja nekin taisi olla isompien siskojen jämiä, joten  kun sitä Puroa on vielä  jäljellä niin omalla mallilla  lähti  Puro Revontulet- langasta  neule  alkuun hänellekin. Sitä on nopea neuloa, taidan tykätä. Jonkinverran Amandanäidin  villatakissa pätkin Puro Kanervikosta pois vaaleampaa vihreää, joka ei millään sopinut mun mielestä joukkoon.

Hyviä välipäiviä kinkkua sulatellessa kaikille, minua viikon lukemattomat blogisuosikit odottavat.

catariina