Haikea olo nyt aamulla. Ellu pakkailee tavaroitaan ja pian lähdetään ajamaan kohti Mikkeliä, jonne vaari tulee heitä vastaan ja vie heidät itäiseen merenranta kaupunkiin. Kerttunen on kehittynyt reilussa viikossa valtavasti. Meillä on uudenlaisia virikkeitä koko ajan. Suurin innostuksen kohde on Vinski koira, Kerttunen  laittaa nopeimman ryömintävaihteen päälle kohti koiravanhusta heti  jos koira on samassa tilassa. Koira onkin asustellut keittiön oven toisella puolella, eikä mielipaikallaan pöydän alla murusia kyttäämässä.

Valmistui Ellullekin pipo. Lanka löytyi omista varastoista ja on oikeasti pehmeää. Regia Silk on sukkalankana ehkä liian vetelää, mutta löysänä pipona kaksinkertaisena aivan täydellinen. Ponnarikin mahtuu myssyn sisään.

Kokeilin huvikseni pipon aloittamista sukista tuttulla kahdeksikkoaloituksella ylhäältäpäin. Jaoin silmukat  viidelle puikolle ja lisäsin joka toisella kerroksella joka puikon lopussa.  Kun sain tekeleen pyöröpuikolle soviteltiin ahkerasti lisäysten määrää ja pipon pituutta ja lopuksi muutama kerros resoria ja sellainen takaperin päättely, mikä sen nimi nyt onkaan, jotta reuna ei kiristä. Ellu itse virkkasi  kukan ja  kiinniiti napin ja ompeli kiinni pipoon.

Pipo testattiin Joensuun reissulla ja lämmin on eikä valu silmille.

mallina tässä aina kuvattavaksi valmis Pikkumatami, joka haluaa samanlaisen pipon.

 

Tykkään virkata pipot ylhäältä alaspäin ja sovitella ahkerasti,  joten kokeilu ylhäältä alaspäin neulotusta piposta  mielestäni onnistui ja jatkan tällä tavoin seuraavankin pipon.

catariina