Tässä on nyt huivi, jota neuloin ahkerasti  kunnes lanka loppui  reunuksen loppuvaiheessa. Hautasin jättimytyn  hyvään piiloon ja kuljetin langanpätkää mukanani kunnes  kävin Pirtin Kehräämöllä ja sain sieltä kartiollisen samaa lankaa.  Se oli piilossa yhden myssyn alla, pitämässä myssyä mallissaan.

No ei siinä sitten enää mennyt kuin yksi ilta ja huivi tuli valmiiksi. Tässä  ja tässä ja  tässä kerron huivin vaiheista.

Pingoittaminen ei tullut enää kysymykseen koska tramboliini on jo laitettu talviteloille, mökissäni ei ole lattiatilaa tai edes seinätilaa, eikä nuppineulojakaan tarpeeksi. Siis kastelin  mytyn ja ripustin sen saunanoven päälle  taiteltuna omalla painovoimallaan  pingoittumaan.

 

Huivi painaa kuivana    516 gr    ja halkaisija on 170 centtiä, pingoituksessa olisi tullut noin 30 senttiä lisää.

Lankana siis Pirtin Kehräämön kaksisäikeinen kampalanka 100 % villaa.

Kyllähän minä jo aika pian neuloessani totesin, että taitaa tulla  aika iso, -mikä mallitilkku? 

Itsepäinen kun olen niin päätin jatkaa. Huivi on juuri mun väriä .Tykkään tuosta mallista, neulominen oli loogista ja pitsineulekuviot  oppi nopeasti ulkoa. Tuon reunuksen osaan nyt  vaikka unissani.

Hiukan iso se on kirkkohuiviksi tai kaupungilla kulkemiseen, mutta  ensi kesän näyttelyyn se on omiaan katseenvangitsijaksi.

Se on oikeastaan niin iso, että  ei kukaan joka ei ole neulomiseen jumittunut  voi uskoa, että se on käsinneulottu.  Eihän kukaan järkevä ihminen neulo huivia, josta tulee näin jätti.  Eikä sitä kai voi huiviksi sanoa,  shaali tai torkkupeitto paremminkin. - kun se mallitilkku...

Mutta tykkään ihan mahdottomasti tästä. Pikkumatamillakin oli hauskaa, vuorotellen kuvasimme.

Kiitos Kristel, näitä  lisää.. ehkäpä minä sitten sen mallitilkunkin joskus?

catariina