Mietin pitkään miten se sanotaan, lapsenlikottaminen. Noin se sana vaan minun muistini lokeroista nousi. Satakuntalaisittainko?

Pikkumatami on koko viikonlopun onnellisena hoidellut Kerttusta. Ollaan vietetty neljän naisen  viikonloppua. Yksi murkkupoika  marinoituu  vintillä, kantaa ruokansakin sinne ja toinen poika on lomaperheessä.

Pikkumatamille oli  ihme ja kummastus kun kerroin, että hänen ikäisensä  tytöt  olivat  päivät pitkät lastenhoitajina  edellisten sukupolvien aikaan. Katseltiin taas Koiramäkikirjoja ja puhuttiin vanhoista asioista. "Ai että ei ollut tiskikonetta?"

Nykyajan pikkutytöillä olisi mahdollisuus leikkiä, mutta moni äiti  kertoo että kuusivuotiaat eivät enää leiki. Leluja hankitaan, mutta  ne kiinnostavat vain hetken.  Se on jotenkin surullista, kun oma ajatusmaailmani  on vielä viiskymmenluvun lapsuudessa. Ihan hyvää lapsuuttahan nykypäivän lapset elävät harrastuksineen  ja  kotona olevine virikkeineen, mutta  eikös sitä aina se oma lapsuudeaika ole sitä kulta-aikaa.

Silloin kun Pikkumatami oli alle kaksivuotias hän hoiti peipparia ja chou chou vauvaansa mallinaan Amandanäidin vauvanhoito. Amanda on sen verran nuorempi. Nyt kun Kerttu syntyi kaivettiin vintiltä taas vanhat rakkaat vauvanuket ja mallia otetaan Kertun hoivaamisesta.

Ilo oli valtava kun hän ihan itse tänä aamuna  sai syöttää aamupuuroa Kertulle.

 

catariina