Meillä oli sellainen väliviikonloppu. Oltiin kotosalla, löhöiltiin, katseltiin telkkaria tai siis lapset katsoi, ei tehty oikein mitään.

No sain laitettua  siniset  valot pihakuuseen, kun lumi suli pois. Muuntajakin löytyi viime kevään jäljiltä pihasaunanrötisköstä.

Poikien  lumilauta"mäkikin" suli ja se tynnyri, joka jäi räystään alle kasteluvettä täynnä syksyllä.

"Luostarinmäellä" käytiin parikin kertaa. Sielläkin oli rauhallista, ei suuria turistijoukkoja, oli kiva tavata tuttuja ja tietenkin tärkeilin kirkossa uudessa vihreässä huivissani, eipä päällystakkia tarvittu.

Puhaltelin neulekoneesta pölyt pois kun ystävä pyysi tekemään viitan  tai pontson kappaleita. Siinä pikkumatami kyseli, että mitä hänelle voisi koneella tehdä. Puolihuolimattomasti tiedustelin  toivetta ja tyttö kiikutti syksyllä Lidlistä ostetut mustat akryylit,  joissa on kultasäie :" Näistä jouluhame"

Koneneulonnassahan mallitilkku on vielä tärkeämpi kuin käsinneuloessa, mutta  kyllähän kaksi suorakaidetta syntyy siitä vaan ja kävi tuuri, ihan oikean kokoiset kappaleet tulikin.

Juuri ja juuri lanka meni koneessa läpi ja reilussa puolessa tunnissa oli kaksi puolihameen puolikasta  valmiina. Kuminauha vyötärölle  saumojen ompelun jälkeen.

Hame on mahdoton kuvattava illalla lampunvalossa, joten heitin sen  vaan sängylle ja saatte kuvitella yksinkertaisen mustan neulepuolihameen, jossa kulta kimaltaa.. Lankaa meni pari kerää eli 200gr.

Minulla on jonkinmoinen  aavistus, että koneneulonnan suosio alkaa vähitellen taas nousta, nyt vielä kirppareilta saa tosi edullisesti neulekoneita, ehkä kannattaisi hankkia jos kohdalle sattuu. Mun eka kone 80-luvulla oli käytettynä ostettu, merkkiä en enää muista, tämän nykyisen ostin  uutena kun aloitin yrittäjänä 15 vuotta sitten. Aika vähän on viime aikoina tullut neulottua sillä.

Viikonlopun nautintoihin kuului myös kirja. Siinä oli kaikki se mikä minua kiinnostaa:  lähihistoria, lapset , mukaansatempaava juoni  sekä syvällinen  pohdinta.  Kirjoittaja Raili Mikkanen on tunnettu Histamiini-lastenkirjoistaan.

catariina