vaikka minulla olisi huivi harteille, josta  ainakin blogini lukijat  minut tunnistaisivat. Ja Pikkumatamin valkoinen villatakkikin valmistuu ehkä tänään.

Oli minulla suunnitelma  viikonlopusta Kädentaitomessuilla,  olin ajatellut koko viikonloppua  siellä ja hotellilomaa. Luen blogeista miten ihmiset ovat lähdössä, sekä  miten tapaamisia sovitaan. Kadehdin.

Tärkein syy  poisjäämiseen on matka toiseen suuntaan. Keskimmäisen kuntoutuskurssi on taas Rautavaaralla, enkä millään voi ajatella, että olisin vienyt pojan sinne, ajanut Tampereelle ja taas takas hakemaan poikaa. Ei jaksa.

Olen lueskellut tämän syksyn messukertomuksia monesta blogista, odotuksia messuista ja tarinoita jälkikäteen. Pohdin jo vuosia sitten miten messumyyjien ja  messuasiakkaiden  tarpeet eivät aina kohtaa.  Aiempina vuosina erilaisille kädentaitomessuille  ja joulumyyjäisin mentiin ostamaan joululahjoja, joita joku toinen oli tehnyt, etsimään erikoisuuksia tai vain tavallisia villasukkia ja lapasia. Mutta ostaja halusi valmiita tuotteita. Pienyrittäjäkin sai hyvän tuloksen pohjallisilla ja lapasilla, kunhan ne vain oli laadukkaita ja erilaisia.

Nyt on suuri ja kasvava kädentaitajien joukko, joka etsii messuilta materiaalia ja uusia supererilaisia ideoita. Riittääkö niiden myyjiä? Voivatko käsityöhengen alle rakennetut messut vastata  tähän haasteeseen. Löytyykö aina uuden tuotteen/idean maahantuojia tai  pystyykö suomalainen  pienyrittäjä joka vuosi keksimään uutta, ottamaan riskiä kalliilla myyntipaikalla. Entä  kuumana riehuva tekijänoikeuskeskustelu? Onko kaikki mallit jo pian jonkun keksimiä? Mitä uskaltaa ajatella myyvänsä.

Me, jotka selaamme netin lankamyyntifirmoja ja löydämme mallit Ravelystä tai blogeista ympäri maailman, me  emme ole niitä asiakkaita, joita itse olin valmistautunut kohtaamaan kun lähdin myymään lankaa ja pieniä neuletuotteitani messuille.

Parasta Tampereelle lähdössä olisi ollut  tunnelma ahtaudessa ja hyvä seura, kasvojen näyttäminen ja  blogiystävien kohtaaminen, mutta  toiste sitten.

Toivottavasti ystävä tältä kylältä löytää  ne pari pientä juttua, joita tarvitsen messuilta, jos ei löydy niin sitten tilaan netin kautta, sellaista elämä on.

catariina