Torstaipäivä vierähti järjestelypuuhissa. Purin pois kesäisen  pihavarasto kirppiksemme. Osa tavaroista päätyi roskiin, joskus  sekin päätös on tehtävä vaikka julmalta tuntuu. Suurin osa kuitenkin pakattiin odottamaan ensi kesää. Katselin pihavarastoa sillä silmällä, että siihen saisi kivan kesänäyttelytilan. Jäisi siitä tilaa vielä kirppisnurkallekin. Pitää vain purkaa pois  entisiä varastohyllyjä niin seinien pintalaudat  näkyvät parhaiten.

Kyynärsauvat kulkevat pojan mukana lähinnä rekvisiittana, hän rullailee idealsidettä itse jalkaansa ja pois siitä hyvin taidokkaasti. Kummallisen rauhallisia päiviä, poika viihtyy hyvin  yksin, koulun sosiaaliset tilanteet ovat ilmeisesti aika vaativia hänelle.

Pikkumatami pääsi aikuisystävän kanssa sieneen.

Korissa on paljon mustatorvisieniä ja suppilovahveroita. Toisessa korissa oli rouskuja, tatteja ja kanttarelleja. Kun vielä sain naapurista omenia ja karviaisia niin säilöntäpuuhissa meni koko ilta. Poika perkasi karviaiset saksilla, joka oli iso apu. Hän tykkää tehdä selkeitä pieniä töitä.

Siis kuivasin, ryöppäsin ja haudutin kasaan sienisaaliin. Omenista tuli sosetta ja mehua ja karviaisista hilloa. Onneksi on  Reino-puuhella,  jonka päälle mahtuu monta kattilaa ja pannua yhtäaikaa.

Tänään perjantaina lähdemme viettämään kuntoutuskurssi viikonloppua Rautavaaran Metsäkartanoon koko perhe.

Olen pakannut mukaan keskeneräisen Pikkumatamin villatakin ja varmuuden vuoksi myös sukkalankaa ja tietenkin läppärini.

catariina