Yritän kai saada jotain kuntoon ja valmiiksi  voidakseni  olla muutaman päivän alkavalla viikolla  pois kotoa.

Ei oikein ole ehtinyt läppäriä avata. Viime viikolla oli ystävä luonani, ei silloin viitsi konella istua. Tehtiin yksi kiva reissukin Lieksaan ja toin kotiin  jo kevättalvella varaamani rukin.

Kiitos Pirlelle vieraanvaraisuudesta ja kehruuopetuksesta.

Mutta siitä sitten joskun enemmän, nyt en ole ehtinyt kuin ihailla rukkivanhusta.

Lauantai päivä kului kokonaan Lapinlahdella Arsenin Ristisaatto-tapahtumassa. Ekumeenisessa hengessä kuljettiin. Luterilainen pappi kertoi  opetushetkissä Paavo Ruotsalaisen kulkemisesta vastaavia kyläteitä pitkin. Ja Piispa Arseni veti joukkoamme  muuten ortodoksisessa hengessä. Veisattiin virsiä ja kirkkoveisuja sulassa sovussa.

Oli mukava tavata tuttuja ( terveisä Rantasalmelle)  ja kulkea yhdessä luonnossa. Pikkumatami oli mukana, jaksoi hienosti olla koko päivän aikuisten seurassa.

Jännäsin etukäteen miten nivelrikkoa oireileva polveni reagoi pitkään kävelyyn : 23 km oli koko reitin pituus. Hiukan tarvitsin päivän mittaan buranaa  ja vain muutama kilometri loppumatkasta jäi kulkematta, alkoi ilta jo lähestyä satelikin hiukan  ja lähdimme vähän etuajassa kotiin, josta aamulla lähdimme jo viideltä.

Pikkumatami matkusti huoltoautossa noin puolet matkaa, joten hyvin hänkin jaksoi kävellä. Hänestä oli kivaa kun pysähdeltiin taloissa ja saatiin pihamailla mehua ja keksejä.

Itselleni se matka oli tärkeä, osoitin itselleni, että pystyn vielä liikkumaan lähes entisellä tavalla.  Jossain vaiheessa alkukesää polven kipeytyminen masensi todella paljon. Minulle luonnossa liikkuminen on niin tärkeä jaksaakseni paremmin arjessa.

Tänään oltiin sitten lasten kanssa koulutarvike ostoksilla. Oli pakollinen käynti Varkaudessa, joten samalla reissulla sitten käytiin ostoksilla. Hiljaista oli sunnuntaipäivänä kaupoissa, en ole juurikaan sunnuntaisin kaupassa käynyt, -luulinkin, että marketit ovat täynnä asiakkaita, mutta eipä juuri montakaan näkynyt.

Tällä kertaa ilman kuvia tai linkkejä

catariina