Meillä kulkee väkeä, tulee ja menee, vietetään hetkiä yhdessä ja eletään kesää.

Punatukkainen tytär vietti muutaman lomapäivän  kotona. Pikkumatami kulkee koko ajan hänen perässään, iloitsee yhteisistä pyöräreissuista uimarantaan ja ompelutuokioista  ison siskon kanssa työhuoneella. Kun Pikkumatami vauvana muutti meille, oli punatukkainen tytär vielä kotona, joten lämmin kiintymys syntyi heidän välilleen. Toivon että se kantaa heitä läpi elämän. Sisarusrakkauskin  kasvaa, vaikka biologisia siteitä ei ole.

Monesti olen miettinyt  millaista olisi, jos olisi itselläni sisaruksia. Kun ei ole niin haluaisin kaikin tavoin auttaa tätä minun suurta parveani elämään sovussa keskenään, toisiaan tukien ja toisistaan iloiten. Ajatus sijaisvanhemmuudesta elämän rikkautena ehkä itää toiseenkin sukupolveen.

Sain luvan näyttää punatukkaisen tytön kivan tuunaustyön.

1246687151_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ensin oli kirpparilta löytynyt pikkuinen farkkuhame.

1246687460_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja monen tunnin työn jälkeen olkalaukku, jossa on  kivoja yksityiskohtia. Lisättyjä taskuja ja olkahihnakin on säädettävä. Tytär on oppinut ottamaan talteen  soljet ja vetoketjut   Hymy  Tässä kuvassa väri on oikea.

Nyt yritän itse tuunailla vanhoista kirpparivaunuista  siistit mummolakärryt Kerttuselle, joka tulee ensiviikolla.

Saako pieniä mustia kosteuspilkkuja millään kuomun sisäverhoilusta pois, vai vaihdanko kankaan. Mun pesuaineet ei  ole tehonneet?

catariina