Viikko on taas vierähtänyt vauhdilla, sitä vaan tavallista elämää. Olen  käynyt hitaammaksi tekemään kaikkea. Miten sitä aikoinaan selvisin kun lapsia oli kesäisin toistakymmentäkin, kesälapsia ja omia lomailevia koululaisia.

En osaa enää laittaa ruokaakaan tarpeeksi näille kuudelle, maito on aina loppu ja jääkaappi tyhjenee kun selkäni käännän.

Poikien pyykkikori on kyllä jatkuvasti tupaten täynnä, Amandanäiti  käydessään  "vahingossa" pesi pari koneellista poikien pyykkiä, Pikkumatami myös yrittää saada lahjuksia pojilta luvaten pestä heidän pyykit.

No perunat ja muutkin siemenet on nyt maassa, osa mattopyykistä pesty. Pari tilaustyötä sain juuri valmiiksi, joten nyt on hyvä lähteä kohti itäistä merenrantakaupunkia.

Sunnuntaina on serkusten kastejuhla. Lastenlapsille tekemääni  kastemekkoon puetaan pieni tyttönen, poika saa oman äitinsä käyttämän perinnemekon, jossa isoveli myös  kastettiin.

1244783219_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pellavaisen kastemekon tein 1995 ensimmäiselle tyttärenpojalle ja olen kirjonut siihen  aina uuden lapsen nimen ja syntymävuoden. mekon helmassa on nyt kuusi nimeä ja muutama mahtuu vielä. Helmassa on nypläämäni pitsi, joka on Muolaan kansallipuvun essun nyytinkipitsin mallilla.

Hyvää viikonloppua kaikille, parempi kuva kastemekosta tulee juhlien jälkeen

catariina