Tiedättekö mitä tarkoittaa tukiperhetoiminta? Se on kodin ja sydämen avaamista viikonlopun tai lomien ajaksi jollekin lapselle.
Olen kai joskus kertonut, että meillä sijaisvanhemmuus alkoi lomalapsilla. Monena kesänä meillä oli useita lapsia lomalla Pelastakaa lapset järjestön  sekä eri kuntien sosiaalitoimistojen kautta.

Nyt  saan itse kokea miten upeaa toimitaa  tukiperhetyö on. En sitä tarpeeksi arvostanut silloin kun itse hoidin" loma ja tukilapsia"  Tarkoitan, että meidän kahdelle nuoremmalle on lopultakin
löytynyt  kivat tukiperheet. Saan pidettyä lakisääteiset vapaani ja lapsilla on lomaa toisistaan, joka sekin on tärkeää kun on  kyseessä erityistä huomiota tarvitsevat lapset.
Välillä he ovat kumpikin pois yhtäaikaa, toisinaan  eri viikonlopun. Nyt on pikkumatami lomallaan. Talo on kummallisen hiljainen, kissatkin vaan nukkuvat. Pojat pelailevat omissa huoneissaan. Minulla on aikaa tehdä jouluvalmisteluja, kun ei tarvitse ihan koko ajan  pitää lasten touhuja kuulolla tai silmillä.

Tukiperhetoimintaan tarvitaan jatkuvasti tavallisia ihmisiä ja perheitä, se antaa paljon iloa jokaiselle.

Käytiin Joenkaupungissa eilen, löytyi kengät murkulle ja pojat palauttivat kolme jätesäkillistä pulloja. Isompi murkku sanoi kyllä, että hävetti kun lidlin palautusautomaatti huusi kolme kertaa kesken kaiken ja muutamat ihmiset eivät jaksaneet odottaa vuoroaan vaan antoivat pullonsa pojille. Kertyneillä rahoilla he sitten ostivat joululahjat toisilleen ja Pikkumatamille.

Kyllä se vaan on niin, että rahat kannattaa sijoittaa kiinteään omaisuuteen, esim.pulloihin. Ilman noita aikoinaan pulloihin sijoitettuja rahoja (minun sijoittamiani tosin)  pojilla olisi ollut 50 euroa pienempi joululahjakassa.

catariina

linkkinä lisään tietoa sijaisvanhemmuudestakin