Kangaskauppoja kierrellessä  on jo monen vuoden ajan tullut eteen tilanne, että ei oo. Yksi liikeketju tuntuu hallitsevan koko Suomea, ainakaan täällä kehäkolmosen itäpuolella ei juuri muuta ole, tai onhan noita sisustusliikkeitä, jotka myyvät verhokankaita.
Mutta sellaista pikku tilpehööriä, mitä ompelussa kaipaan ei tahdo löytyä. Erilaisia sieviä pitsejä feresipuseron hihaan ja essun helmaan tai  kauniita nauhoja miesten paidan koristeeksi. Mistä niitä saa?
Olen nyt käynyt läpi kaikki lähikaupungit ja kylät kangaskauppoineen. Löytöjä ovat olleet vanhaa varastoa olevat pitsit ja nauhat, jotka olen ostanut kaikki pois.
Askastelukaupoista on myös pitsejä löytynyt, mutta hinta on kaksinkertainen.
Muistan kuusikymmenluvun nuoruudesta Porissa  liikkeen Nauha ja Nappi. Lieneekö vielä olemassa?  Ainakin silloin sieltä löytyi kaikkea.

Pirtanauhoja olen myös etsinyt, niitä on kysytty, sopisivat hyvin valikoimiini. Vyöksi sarafaanin ja karjalaispaidan kanssa. Kuka osaisi tai haluaisi opetella tekemään?  Markkinat tässä olisi.
Lasten kanssa joskus innostuttiin nitä  tekemään, vuosia sitten kun tarvittiin kansallispukuihin. Yksi muistorikas pirtanauha on Mahottoman kakaran  koulussa tekemä.

Tässä kaksi karjalaispaitaa, jotka  tein asiakkaan kankaista. Vaaleamman puseron  nauhan asiakas toi itse, tumman nauhan onnistuin löytämään..Molemmat nauhat olisivat saaneet olla lähes sentin leveämpiä.
1872753.jpg

1872749.jpg

Onko kenelläkään antaa vinkkiä mistä tähän tarkoitukseen  löytyy koristenauhoja?

catariina