Tänään on taas kirjastoautopäivä, tein valtaisan tilauksen,  luettavaa ja kuunneltavaa. Blogit on nyt olleet monen upean lukuvinkin antajana,  monen vuoden jälkeen olen nyt lukenut paljon ja erilaista kuin ennen.

Myös lapsille luen, eilen naurettiin  Hanhiemon satulippaan ja siitä  Laiska-Jaakon tarinan parissa.
Liityttiin syksyllä  Mauri Kunnaksen kirjakerhoon ja metsästellään Herra Hakkaraista jokaiselta sivulta.
Luen mielelläni lapsille äänen sellaista, josta itsekin pidän, joten mieluummin vanha kunnon satu kuin modernisoitu versio sarjakuvatyylillä. Lapsi itse voi sitten lukea niitä kirjoja.

Nyt on ollut ihan oikeita töitäkin. Ompelua.  Feresipuseroita. Yritän saada sen tilauksen tehtyä ennen koululaisten kesälomaa.  Samalla kuuntelen YlenYkköstä tai CD kirjoja. "Sinuhe Egyptiläinen "oli valtaisan pitkä kuuntelukokemus, nyt on menossa Ilkka Remes "Hiroshiman portti" ja kirjastoauto tuo tänään vanhan hyvän Havukka-ahon ajattelijan.  Cd kirjoina on noita vanhoja  tuttuja, joihin  ensimmäistä kertaa oli pakko tutustua  Tipulan  äidinkielen tunneilla. Hyvän lukijan lukemana  kirja herää uudenlaiseen eloon.

Ammattikirjana on nyt ollut hyvin rankka mutta vaikuttava kirja  Daniel A. Hughes:  "Tie traumasta tervehtymiseen."  Sen sain lainaksi työnohjaajaltani. Hyvin intensiivinen lukukokemus, joka antaa eväitä myös arkipäivän tilanteisiin lasten kanssa.

catariina