Minulla on aika monet  pyöröpuikot, jotka on kuin tarkoitettu  huivien neulomiseen. Ihania malleja ja lankoja  on tarpeeksi, paitsi nyt pitäisi hankkia jotain sinistä lankaa ja turkoosia lankaa ja sellaista, joka kävisi allergisellekin.

Puikoilla on edelleen sellainen weden huivi, jonka kaavioita en jaksa seurata. Siitä tulee liian iso.  Ehkä muokkaan sen joksikin muuksi. Pura en.
Toisilla puikoilla on  siitä Pähkinästä jäänyt vironvillatekele, johon teen hirveän leveää reunusta, jota mallia en opi ulkoa .Kaikkea sitä tuleekin aloitettua.
Sitten on yksi messuilla aloitettu rusehtava Pähkinähuivi, sen alku menee jo ulkomuistista, sen kanssa voi lukea..
Eilen aloitin vielä kahta!! sinisävyistä Pähkinää Pirtin Kehräämön langasta, se on hiukan paksumpaa kuin  virolainen villa, piti ottaa numeroa suuremmat puikot.
Taitaa olla vielä parit puikot vapaana....

Noita lankoja pyöritellessä huomasin erään jännän asian:

Vironvilla on aivan samanlaista kuin Sandnessgarnin Tove, jota löysin  huivin reunukseen. Sävy on samaa kuin yhdessä tämän vironvillan  liukuvärjätyssä raidassa. Vahvuus on sama ja  "suurennuslasillakin katsoen" langat ovat kuin samaa lankaa. Käteen tuntuva karheuskin samaa. Tässä kuvassa molemmat päällekkäin.
1288754.jpg

Ja tässä yksiväristä reunusta liukuvärjätyssä huivissa.Yli puolet  reunasta vielä neulomatta, reunuslankaakin  taitaa kulua yli 150 gr. Olenkohan minä suuruuden hullu näissä huiveissani, jätti tulee tästäkin.
1288756.jpg

catariina