Eilen oli taas lasten Taito-käsityökoulu  Varkaudessa, mukaan kuljetukseen  liittyi vuoden alusta Pikkumatamin kaveri, joten sipinää ja supinaa riittää takapenkillä. Tunnin matka koulupäivän jälkeen vaatii  viihdykettä ja onneksi kirjastoautolta löytyy kivaa ja aina uutta musiikkia. Tytöt ja pikkumies yhtyvät lauluun. Minä suljen korvani. Vajoan ajamaan ja ajattelemaan. Sen taidon oppii suurperheessä, että ei kuule, jos ei halua kuunnella.

On kyllä upea juttu kun Taito Shopin ihanat Anni ja Sointu  touhuavat lasten kanssa. Minulla on vielä suuren ihmetyksen ja kiitollisuuden aiheena kun meidän Pikkumies 12v. on päässyt mukaan. Erityislapsille ei ole helppo löytää harrastuksia, integroiminen  ryhmiin ei ennakkoluuloista ym johtuen onnistu kuin harvoin. Ryhmään tarvitaan usein toinen vetäjä tai henkilökohtainen avustaja  jos erityislapsi on joukossa. TaitoShop järjesti pojalle mahdollisuuden. He näkevät pojan mukanaolon myös hyväksi ryhmän pikkutytöille.
Kädentaitoja harjaannuttaessaan poika oppii monia asioita, aivan kuntoutuksen tasoisesti, paremminkin, koska mahdollisuudet päästä terapioihin ovat  olemattomat.
Itsekin haluisin mukaan kaikille ihanille kursseille,  joita he  siellä vetävät. Jo pelkästään heidän iloiset ilmeensä  ja  valloittava läsnäolonsa  tekee hyvälle tuulelle.

Lapsille opetetaan  pitkäjännitteitteistä työskentelyä, kaikkea ei saa heti valmiiksi. Ensin suunnitellaan,  sitten mietitään materiaalit ja  kyllä sitä valmistakin tulee. Tämän kevään ensimmäinen työ oli
                                   Oikea Kello.
Tässä Pikkumatamin  ajannäyttäjä, josta hän on hyvin ylpeä.
1311429.jpg

Lopultakaan ei ole merkitystä mitä aikaa kello näyttää, minulla on työhuoneessa kello, joka on pysähtynyt jo kauan sitten.
1311437.jpg
Vilkaisen kelloa aina automaattisesti nähdäkseni ajankulun, sitä ei kello kerro vaan se sanoo yli satavuotisella viisaudellaan: " hellitä hetkeksi, pysähdy, lähde ulos luontoon, aikani on sama kun tulet takaisin"

catariina