Aamu kuudelta jo lähdettiin Kuopioon, poika nukkui autossa ja pikkumatami laski 41 vastaatulevaa autoa ennen moottoritietä. Jännäsin  miten flunssan kanssa on, pidin tytön perjantaina kotona 37,1 lämpölukemissa, mutta  hän oli lauantai aamuna pirteä kuin peipponen, eikä lähelläkään lämmönnousua. Messuille siis.

Tavarat sisään ja sermi  pystyyn, liinat pöydälle ja tuotteet esille.En ollut värjännyt  yhtään lankaa lisää, kun odottelin niitä uusia lankoja, joten hiukan huono valikoima on valitettavasti. Muutama ohut vaakasuoraan väriä vaihtava huivilanka on. Pätkävärjäykseen olen jo täysin kyllästynyt, joten niitä en enää aio tehdä.

Päivä meni nopeasti, messuthan oli auki vain 6 tuntia, pikkumatami jaksoi hyvin, kävi moikkaamassa kaikki tutut ja viihtyy ilman viihdykettä ihmeellisen hienosti. Pojalla oli mukana "kaikkien pahojen tilanteiden pelastaja"  ikuinen viihdyke, kiristyksen, lahjonnan ja uhkailun apuvälineeni  kasvatuksessa. Pieni Gameboy -peli.
Odotin rauhallista messupäivää, tunti tolkullahan hän viihtyy pelinsä kanssa, sitä ei saa koskaan kotona pelata, se on vain erikoistilanteisiin. Poika istui sermin taakse ikkunalaudalle, pois näkyvistä, omaan rauhaansa, valmistautuen piipityksen säestyksellä hypittämään ja kuolettamaan pikku-ukkoja tai jotain sellaista mitä noissa peleissä sitten tapahtuukaan, maailmasta ja elämästä toiseen hyppimistä.
Pian kuului rääkäisy ja toinen. Yritin pitää naamani peruslukemilla ja kuiskata  hiljaa mutta tehokkaan äitimäisen komentavalla äänellä, hampaitani kiristellen:  "hiiljaa"!!!

 "Patterit on loppu..." kuului  äänekäs surkea vastaus ja  tömähdys kun poika siirtyi ikkunalta viereeni.
Niin, että etkös laittanut akkuja laturiin. Olin pari viikkoa sitten hankkinut pojalle omat latausakut ja laturin.
"Onkos tämä sitten minun ikioma pelikone, kun minun pitää tästä itse huolehtia? " - Hei, poika on oppinut viisastelemaan. Se olikin uutta ja iloitsin. -"Pelikone ei ole sinun, mutta akut ja laturi on ja jos haluat pelata niin lataat ne akut."

Siellä ne nyt on laturissa ja huomenna on uusi päivä. Kuopion Kädentaitomessuilla.

catariina