Kotona on nyt vain kolme poikaa ja koulun alku pakottaa ostoksille. Pojat saivat valita kolmesta kaupungista mihin mennään koko päiväksi. Joensuu voitti, joten  pitkän puutelistan kanssa suuntasimme sinne.
Epäkesko hiomakone ja sarja erilaisia päitä ruuvinvääntimeen oli ensin listassa, sitten  pöytätuuletin vintille ja yksi uusi kännykkä, sekä kierros parissa halpahallissa.
810627.jpg
Tässä on  nyt Sen Seitsemännen uudet siivousvälineet. Hän muuttaa  uuteen opiskelukämppään ja oli sitä mieltä, että tänä vuonna hän pitää kämpän kunnossa.
Pakollinen pikaruokailu ja sitten päivän hankalin homma eli parkkipaikan löytäminen keskustasta. Pojat olivat katsoneet netistä etukäteen sopivat vaateliikkeet: farkkua, kenkää, hupparia oli tarkoitus ostaa kahdelle. Pikkumiehen vaatevarasto on jo kunnossa koulua varten, onneksi.
Mutta eipä sitä ensimmäistä ja tärkeintä liikettä löytynytkään, alkoi suunnittelematon hyppiminen kaupasta toiseen: "Ei täällä ole mitään.. " Ja huom.  olin siis  17½ja 13 ½ vuotiaitten  poikien, en tyttöjen, kanssa liikkeellä.
Jonkin ajan kuluttua sanoin, että jatkakaa te tuota kierrosta minä poikkean kangaskaupassa.. pikkumies  11v. ilmoitti heti, että hän inhoaa kangaskauppoja.. Siis lupaava  kauppareissu tiedossa.
810632.jpg

Minulla ei ollut mitään vaikeuksia löytää tarvitsemiani kankaita. Pellavanväristä brodeerattua kangasta oman huoneeni verhoiksi, pala kangasta yhden tuolin istuinosaan, valkoista valoverhoksi ja vohvelikangasta joka on 100% pellavaa.
Joen Langasta tarttui mukaan neulekonelankaa 65% pellavaa 20% puuvillaa ja 15% silkkiä.
Lankakauppojakin Pikkumies inhoaa....

Jotakin pojat sentää löysivät: valkoisia perus T-paitoja Lidlistä...Ja kun tultiin kotiin ei kestänyt kuin hetken ja vaatetilaus oli tehty netissä.

Siis mitä opin. Poikien kanssa ei shoppailla, ne ei osaa.

Siis mistä tulee miehet jotka ei tykkää kierrellä kaupoissa? Ne miehet syntyy pienistä pojista, jotka inhoaa kangaskauppoja ja lankakauppoja, tai nuorista miehistä, jotka ei osaa löytää vaatteita eikä kehtaa pyytää myyjää esittelemään tai etsimään.

Siis te näiden nuorten miesten tulevat vaimot, antakaa anteeksi en ole  osannut opettaa poikia shoppailemaan.

catariina