Minulla on kaksi pahaa kiusausten paikkaa, onneksi kumpikaan ei ole kotikaupungissa. Toinen on se Pirtin kehräämö, jonka kanssa olen angoralangoista tehnyt yhteistyötä nyt jo 12 vuotta ja toinen on Marimekon tehtaanmyymälä Kiteellä.  Iso kassi oli nytkin täynnä kangasta kun lomamatkan lopuksi poikkesin sinne "vähän vilkaisemaan".
518011.jpg
 Siis alimmaisena  vanutettua villakangasta, mustaa ja tuo ruskea on oikeasti vihreää. Mietin mustaa pitkää hametta, huovutuskoristeita ja jakkua, jossa on myös vihreää, ensi talveksi tai joksikin seuraavaksi.
 -Samettia, viskoosia, pellavaa...Hyvin tarpeellisia  kaikki, saavat asettua asumaan siihen kaappiin , jossa kaikki muutkin vuosien ja vuosikymmenten aikana hankitut kankaat ovat.
Ideoita ja ajatuksia kyllä pursusi päässä kun keräsin noita kankaita  vaakaan. Kilohinta 100-170 euroa. Ei tuossa ole kuin reilu puolikiloa. Tällä kertaa oli isoja paloja tarjolla palalaatikoissa ja jäi hiukan kaivelemaan, olisi pitänyt ottaa vielä enemmän noita villakankaita.
518012.jpg
Oikeaa vanhanajan paksua samettia, ja kivakuvioinen viskoosi.

518013.jpg
Ja tässä pieni pala  jännää musta ja violetti kirjavaa viskoosia, huiviksi?  sekä isoja paloja keltaista ohutta  pellavaa, jotka päätyvät väripataan joskus, joskus..
Limeä ja vaaleanpunaista puuvilla + lycrakangasta housuihin?  pikkutytöille, toivottavasti eivät kasva noista väreistä pois ennenkuin ehdin tehdä. Ja trikooraitaa limevalkeana kesäpuseroon, millekähän kesälle?

Eilen aloin taas värjäillä, ja voi miten kivaa se on, Savunhaju tarttuu vaatteisiin, värit tarttuvat lankoihin, aurinko paistaa, linnut laulaa ja lahjon lapset haravoimaan, että saan seisoa väripadan vierellä ja värjätä.

catarina