Eipä siitä tällä kertaa muuta tulosta jäänyt kuin työn ilo. Sain harmaasta langasta hiukan  enemmän harmaata. Haaveena oli vihertävänharmaa, jollaista joskus sain aikaan.

Mutta kuvia kuitenkin.138670.jpg

Minulla oli  tavallinen  saunanpata, joka vuosien myötä hajosi. Sisäpata, teräksinen kuitenkin jäi henkiin ja ukko rakensi siitä uuden systeemin. Tukirunkona on vanha pesukoneen sisus, tulitiilet pohjana ja hyvin toimii.

138669.jpg

Keräsin  padan täyteen nokkosia,  keitin niitä  reilun ajan ja laitoin alunapuretuksen kun  röntit oli ensin otettu pois.Pidin lankoja tunnin ajan ja lopuksi lisäsin rautavihtrilliä ja jatkoin värjäystä 15 minuuttia, ja siis sain harmaata. En viitsi edes kuvata lankoja, kiukuissani hakkasin sitten vesurilla  pari terttuseljapensasta ja kasan lepänversoja pois ulkotyöpaikkani reunoilta. Että olisi edes joku näkyvä tulos työstä.

Sitten lähdin mustikkaan ja suopursuun... pari litraa mustikoita ja kaksikiloa suopursuja oli  sunnuntai-illan tulos. Nyt suopursut muhii  padassa. Haaveena on ruskeaa.

138673.jpg

Kamera on edelleen jossakin, joten  huovutuskoneen kuvakin on huono, Mutta ideana siis kaksi levyä, joista päällimmäinen tekee  noin 1 cm hidasta liikettä. Päällimmäinen levy nousee veivaamalla.

138671.jpg

Moottori löytyi kirpparilta, samoin vinssi, levyt on myös kierrätystavaraa, palasista on koko kone koottu.

Koekappaleita on tehty muutamasta villakilosta, eli siis tasohuovutettuja levyjä, joista teen sitten  kaikenlaista syksyn messuille. Saatiin jopa vanhan  pilallemenneen levyn päälle huovutettua kuvioita. Ukko innostui huovutuksen mahdollisuuksista ja aikoo kai vaihtaa öljyvärimaalauksen villalla "maalaamiseen" no messuilla ehkä näkyy hänenkin töitään.

Vadelmia on metsänreunat täynnä, viinimarjat kypsyy ja siis pikkupuuhastelua silläkin saralla.

catarina