Meillä kesä alkaa kun koululaiset jäävät lomalle. Tämä on nyt kolmas kesä,  kun ukko on  eläkkeellä ja minähän olen ollut  pois työelämästä jo noin 15 vuotta. Meillä on siis pitkä vapaa kesä. Ei  näin ole todellakaan ollut aina. Välillä oli kesiä, jolloin ei lomaa ollut yhtä aikaa kuin viikko. Mutta nyt siis on aikaa nauttia kesästä  ja tänään oli  ihana lämmin päivä, eikä ollut pakko tehdä mitään.

Käsityöpäivityskin  jää toiseen päivään, jotain kuitenkin olen  tehnyt. Ukkokin  totesi yhtenä iltana kun neuloin,  "on se joku kumma sairaus kun aina pitää tuo kudin kädessä olla, olet alkanut taas enemmän kutomaan kun  autossa ja joka paikassa, onko se nyt ihan pakko aina. Eikö sitä ihminen voi yhtään rentoutua ja vaan olla tekemättä mitään."

No viisaana olin hiljaa ja neuloin vaan.

108237.jpg

Tässä kotiranta, jossa  uimme ja jossa  pieni venekin on. Laiturin teko on hiukan projektivaiheessa, edellinen taisi romahtaa muutama vuosi sitten, mutta kun ilmankin pärjää, niin mitäs sitä kiirehtimään.

108241.jpg

Olen kerännyt pihaan vanhoja kasveja, perinteisiä perennoja  ja tämä tiikerinlija on yksi kiitollisemmista, aina se jaksaa kukkia ja  leviää hyvin. Se on peräisin jonkun kyläläisen vanhasta puutarhasta. Ajattelenkin, että oman seudun taimet, ne jotka  jo esiäitien aikaan kasvoivat ovat kauneimpia. Ei ehkä niin isokukkaisia tai kerrottuja mitä puutarhamyymälöissä myydään, mutta viihtyvät varmasti  karuissakin olosuhteissa.

Ison lämpimän kiven päällä on "savolaisburma" Nelli.

108239.jpg

Tässä on kuva rannan kasveista. Pieni  kuivan paikan  kasvi,  joka on erikoisen kaunis,  kukka on keltaisesta oranssiin vaihtuva huulikukkainen?  ja  kasvin latva on sinivioletti. En muista sen nimeä nyt, ehkä joku muistaa.

Näiden blogien myötä kun katselee  monien kuvaamia  kauniita luontokuvia, haluaa itsekin yrittää kuvata, ehkä jossain vaiheessa on mahdollisuus hankkia parempi kamera ja opetella  edes vähän tuota kuvaamista. 

catarina